1. yle.fi
  2. Uutiset

Kahdeksan potilasta altistui sairaalan työntekijän tartunnalle Vaasan keskussairaalassa

Sairaalatartuntojen lisäksi Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu tällä viikolla kaksi ulkomailta saatua tartuntaa.

koronavirus
vaasan keskussairaala ulkokuvaa
Jarkko Heikkinen / Yle

Koronatartunnat ja niiden aiheuttamat altistumiset ovat kiusanneet tällä viikolla Vaasan keskussairaalaa. Torstaina tartunta havaittiin sairaalan työntekijällä ja kolmentoista lähipiiriin kuuluvan todettiin altistuneen virukselle. Tänään perjantaina on selvinnyt, että myös kahdeksan potilasta on saattanut altistua koronavirustartunnalle.

– Kaikki altustuneet, sekä potilaat että työntekijät, on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet ovat tällä hetkellä oireettomia, kertoo infektioylilääkäri Juha Salonen.

Keskiviikkona Vaasan keskussairaalassa todettiin tartunta sairaalassa harjoittelujaksoa tekevällä opiskelijalla. Tässä tapauksessa potilaiden ei uskota altistuneen virukselle.

Kaksi uutta tartuntaa ulkomailta

Vaasan sairaanhoitopiiri sai perjantaina tiedon myös kahdesta uudesta tartunnasta. Tartunnat ovat henkilöillä, jotka ovat tulleet Suomeen ulkomailta. He asuvat Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Tartunnat on todettu Helsinki–Vantaan lentoasemalla. Altistuneet on jäljitetty ja he ovat karanteenissa.

Jätevedessä virusta Seinäjoella

Seinäjoen jätevesistä on löytynyt viime viikolla ensimmäistä kertaa koronavirusta. Virusta oli keskuspuhdistamolta otetussa jätevesinäytteessä. Sairaanhoitopiiristä kerrotaan, että koronaviruksen esiintyminen jätevedessä voi olla varoitus tartuntojen lisääntymisestä.

– Esiintymistä tutkitaan mittaamalla puhdistamattomasta jätevedestä koronaviruksen geeniperimää, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Etelä-Pohjanmaalla koronatilanne on ennallaan. Viimeisin tartunta todettiin tämän viikon maanantaina. Tartuntojen kokonaismäärä on 67. Muutama maakunnan koronaviruspotilas on edelleen Seinäjoella sairaalahoidossa.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on koko epidemian aikana todettu 86 tartuntaa.

Lue vielä:

Pietarsaaren virastotalolla vieraillut ainakin kaksi koronaan sairastunutta – siivouksen takia suljettuna olleet tilat avattu uudelleen

Lue seuraavaksi