1. yle.fi
  2. Uutiset

Nelostie on poikki Kiiminkijoen kohdalla – tulviva joki hajotti väliaikaisen sillan, jonka korjaus voi kestää kaksi viikkoa

Siltatyömaan kiertotien silta on suljettu liikenteeltä tulvaveden aiheuttaman vaurion vuoksi. Sillan korjaaminen voi kestää kaksikin viikkoa.

Tieliikennehäiriöt
Liikennettä nelostiellä Kiiminkijoen ylittävällä sillalla.
Nelostien liikenne on ohjattu Kiiminkijoentien kautta. Juha Virranniemi / Yle

Nelostie on poikki Kiiminkijoen ylittävien siltojen kohdalla. Viime päivien sateet ovat nostaneet Kiiminkijoen vedenpintaa ja virtausta tänään voimakkaasti, mikä on vaurioittanut väliaikaisen sillan perustuksia.

Nelostien perusparannustöihin kuuluu Kiiminkijoen ylittävien siltojen leventäminen, jonka vuoksi kiertotiesilta on ollut käytössä. Väliaikainen silta on vaurioitunut nyt pahoin ja Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo, että siltaan pitää tehdä merkittäviä korjauksia ellei peräti tehdä uusiksi. Tällä hetkellä korjauksen arvioidaan kestävän jopa kaksi viikkoa.

– Virta on syönyt välituen perustukset. Vaurioita vielä selvitetään.

Nelostien liikenne ohjataan toistaiseksi kiertotietä väliaikaisen sillan ohi. Kiertotiestä on opasteet paikalla. Liikenteen ohjaaminen kiertotielle aiheuttaa paikallisesti ruuhkaa.

Kiertotie: Haukiväylän [848] ja Kiiminkijoentien [8460] kautta.
Kiertotie erikoiskuljetuksille: Haukiväylän [848] ja Haukiputaantien [847] kautta. Leveys maks 5,5 m, korkeus maks 7 m.

Lue seuraavaksi