1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilmainen sähköinen Venäjän-viisumi saattaa olla pian historiaa – isoja muutoksia tulossa

Venäjä alkoi viime syksynä myöntää ilmaisia e-viisumeita. Tällä hetkellä niitä ei voi hakea koronaviruspandemian takia.

viisumit
Elli Sormunen hakee e-viisumia verkosta
Venäjä otti käyttöön ilmaisen e-viisumin viime syksynä. Jatkossa siitä saattaa tulla maksullinen. Arkistokuva.Kare Lehtonen/Yle

Sähköinen viisumi saattaa laajentua kattamaan koko Venäjän vuoden 2021 alussa. Asiasta kertoo Suomi–Venäjä-seura verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Venäjä alkoi myöntää ilmaisia sähköisiä viisumeita noin vuosi sitten. Viisumeilla pystyi matkustamaan Pietariin, Viipuriin ja muualle Leningradin alueelle sekä Kaliningradiin.

Lue lisää: Venäjä alkaa myöntää suomalaisille ilmaisia viisumeita – suurlähetystö julkaisi tarkat paikat, joissa viisumi kelpaa

Venäjän Suomen-suurlähetystöstä vahvistetaan, että e-viisumin laajentaminen ensi vuonna koko maahan on suunnitteilla, mutta sen toteutuminen ei ole vielä täysin varmaa.

E-viisumihakemuksia ei voi tällä hetkellä tehdä koronaviruspandemian takia.

Jatkossa e-viisumin käyttöaika on pidentymässä 16 päivään. Nykyisin sähköinen kertaviisumi on voimassa kahdeksan päivää.

Suomi–Venäjä-seuran mukaan sähköisestä viisumista aletaan jatkossa periä maksua. Seuran mukaan tarkkaa hintaa ei ole vielä määritelty, mutta se tullee olemaan noin 50 USA:n dollaria.

Näillä näkymin e-viisumi ei edelleenkään käy junaliikenteessä heti vuoden alussa.

Lue lisää: Suomalaisia turisteja käännytetty Venäjältä takaisin Suomeen – syynä virhe viisumissa

Toimittaja testasi ilmaisen e-viisumin Venäjälle – päivämatka autolla ei olekaan helppo nakki

Lue seuraavaksi