Hyppää sisältöön

Kurkista Tampereen valmiiseen raitiovaunuun ensimmäisten joukossa – Yle esittelee ratikan sisätilat

Vaunu on kooltaan suurin Pohjoismaissa koskaan valmistettu ja sen sisustuksessa näkyvät myös tamperelaisten toiveet.

Tampereen ratikka Hervannan varikolla.
Tampereen ratikan sisätilat esitellään ensimmäistä kertaa tiistaina. Alunperin Tampereen päivän juhlallisuuksien osaksi aiottu esittelytilaisuus järjestetään koronaepidemian vuoksi verkon välityksellä.

Tampereen ensimmäinen raitiovaunu saapui kaupunkiin toukokuussa ja on jo koeajellut reitillään. Ensimmäisen vaunun käyttöönotto suoritettiin loppuun vasta paikan päällä, minkä vuoksi siitä puuttuivat muun muassa osa ulkopuolen varustelusta ja sisustusmateriaalit.

Syyskuun puolivälissä uuteen kotikaupunkiin matkusti täysin varusteltu vaunu numero kaksi, jonka sisätilat esitellään ensimmäistä kertaa tiistaina 22.9.2020.

Alunperin Tampereen päivän juhlallisuuksien osaksi aiottu esittelytilaisuus järjestetään koronaepidemian vuoksi verkon välityksellä. Voit katsoa Yle Areenasta, kuinka Yle koeistuu uudet penkit tuoreeltaan.

Ratikan penkkien kuoseissa näkyvät Pirkanmaan maakuntakasvi ja -lintu: tuomi ja västäräkki. Kuva: Petri Lassheikki / Yle

37,3 metriä pitkä, 3,6, metriä korkea ja 2,65 metriä leveä Tampereen Ratikka on esteetön ja suunniteltu erityisesti pohjoisen olosuhteisiin.

Vaunun paino on ilman matkustajia on 56,8 tonnia, mikä tekee siitä tähän mennessä kooltaan suurimman Pohjoismaissa valmistetun raitiovaunun.

Tamperelaisille on järjestetty useita tilaisuuksia tutustua vaunuun ja antaa palautetta käyttäjäkokemuksesta. Esimerkiksi sisustusta on muokattu kaupunkilaisten mielipiteiden mukaan. Nyt päästään näkemään muun muassa penkkeihin valittu kuosi.

Lue lisää:

.
.