1. yle.fi
  2. Uutiset

Nummen yhtenäiskoulusta ja Kirkonkulman koulusta oppilaita kotikaranteeniin Hämeenlinnassa

Kouluissa ei ole todettu koronatartuntoja, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Hämeenlinnan koulut
Ilmakuva Nummikeskuksesta.
Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä. Arkistokuva Nummikeskuksesta.Ville Välimäki / Yle

Nummen yhtenäiskoulusta ja Kirkonkulman koulusta on asetettu oppilaita kotikaranteeniin Hämeenlinnassa. Nummen yhtenäiskoulusta karanteenissa on neljä ja Kirkonkulman koulusta yksi oppilas. Kouluissa ei ole todettu koronatartuntoja, kerrotaan Hämeenlinnan kaupungin tiedotteessa.

Karanteenipäätökset on tehty terveysviranomaisen toimesta ja päätöksistä on oltu yhteydessä suoraan oppilaiden perheisiin.

Karanteenipäätökset eivät aiheuta Nummen yhtenäiskoulun tai Kirkonkulman koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä.

Varotoimena koulujen opetustiloja järjestetään tavallista väljemmin ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

Tiedotteessa muistutetaan, että tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä. Kouluun ei saa tulla oireisena ja oireisten tulee hakeutua koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Jo aiemmin Hämeenlinnassa on asetettu karanteeniin Hämeenlinnan yhteiskoulun, Lyseon lukion sekä Ruununmyllyn koulun oppilaita.

Lue seuraavaksi