1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuuseen lomalle Oulun lentokentän kautta? Paljakan yrittäjä ei näe ongelmaa, Vuokatissa ajatus tyrmätään

Kainuun matkailuyrittäjät suhtautuvat kaksijakoisesti Finnairin päätökseen.

Matkustaminen ja työmatkat
ATR-72 OH-ATK
Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen kertoo haastattelussa yritysten kokemasta harmista.

Tällä hetkellä Kajaanin lentoasemalla on hiljaista koronaepidemian vuoksi. Osa kainuulaisista yrityksistä on miettinyt uusia avauksia jumittuneen lentoliikenteen vuoksi.

Tämä voi tarkoittaa toiminnan siirtämistä tai laajentamista muun muassa Ouluun, josta on lentoyhteys pääkaupunkiseudulle.

– Valitettavasti tällaisia keskusteluja olen joutunut käymään, ja ymmärrän yrityksiä, että totta kai heidän pitää suunnitella tulevaisuuttaan ja ajatella toimintaympäristöä, jossa he pystyvät pärjäämään, sanoo Kainuun Yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen.

Maaliskuuhun 2021 jatkuvat lennot ovat Tervosen mielestä laiha lohtu.

Kainuun matkailuyrittäjät suhtautuvat kaksijakoisesti Finnairin päätökseen. Vuokatti Safaris Oy:n yrittäjä Samuli Junttilasta tilanne on erittäin huono, sillä Vuokatin yrittäjät ovat tehneet ainakin viisi vuotta systemaattista työtä kansainvälisten asiakkaiden saamiseksi.

Lisäksi Vuokatin matkailu on laittanut viimeisten vuosien aikana miljoonia euroja kansainvälisen matkailun markkinointiin.

– Eivätkä yhteydet heihin avaudu ilman lentoja Kainuuseen. Nyt on erittäin kiireesti tutkittava jatkoyhteydet esim. Kuopion kentältä, mutta sekin on tekohengitystä.

Paljakan yrittäjän Mika Puurosen mukaan esimerkiksi Aasiasta tulevalle matkustajalle ei ole merkitystä tuleeko hän Paljakkaan Oulusta vai Kajaanista.

– Aasiassa matkat lentokentälle ovat pitkiä. Sen sijaan kotimaiselle matkailijalle kulkeminen Oulusta Paljakkaan tuo lisäkustannuksia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi