Yhdysvalloissa joukkoampuminen: kaksi kuollut, 14 haavoittunut Rochesterissa New Yorkin osavaltiossa

Loukkaantuneet eivät ole hengenvaarassa.

Kuva: Tommi Pylkkö / Yle

Yhdysvalloissa kaksi ihmistä on kuollut ja ainakin 14 muuta loukkaantunut joukkoampumisessa New Yorkin osavaltiossa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Asiasta on kertonut Rochesterin kaupungin poliisi yhdysvaltalaismedioiden mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Ilmeisesti ampuminen tapahtui jonkinlaisissa takapihalla järjestetyissä kotibileissä. Mediatietojen mukaan kuolleet ovat 18-22-vuotiaat mies ja nainen. 14 loukkaantunutta on viety sairaalaan saamaan hoitoa.

Rochesterin väliaikainen poliisipäällikkö Mark Simmons on kommentoinut ABC Newsille, (siirryt toiseen palveluun)ettei loukkaantuneilla ole hengenvaarallisia vammoja.

New Yorkin osavaltio on kieltänyt laajat kokoontumiset koronatilanteen vuoksi.

Ilmeisesti alueella järjestettyihin juhliin osallistui paljon ihmisiä, sillä Simmonsin mukaan noin sata henkilöä pakeni tapahtumapaikalta välikohtauksen aikana.

Poliisi tutkii yölllisten tapahtumien kulkua. Pidätyksiä ei ole tehty.

Rochesterissa on ollut yöllisiä protesteja

Rochesterissa on ollut yöllisiä protesteja ja väkivaltaisuuksia sen jälkeen, kun videomateriaali mustaihoisen Daniel Pruden kohtelusta tuli julkisuuteen syyskuun alussa.

Prude kuoli maaliskuussa sen jälkeen, kun poliisit olivat pidätystilanteessa panneet hänen päähänsä sylkyhupun ja painaneet hänen kasvojaan maahan.

Kaupungin poliisilaitoksen johtoa on irtisanottu tapahtumien myötä. Tiedossa ei toistaiseksi ole, liittyykö viikonlopun ampumavälikohtaus protesteihin.