1. yle.fi
  2. Uutiset

"Kovaa ja kylmää tekstiä", "antaa vähän julman kuvan" – Näin PAU ja Etla kommentoivat Postin hallituksen puheenjohtajan ajatuksia

Sanna Suvanto-Harsaae puhuu turhan raflaavasti, mutta on oikeassa, sanoo Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju.

johtaminen
Postin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae.
Postin hallituksen puheenjohtaja Sanna Suvanto-Harsaae pitää koronakriisiä hyvänä hetkenä pohtia keitä työntekijöitään yritykset eivät enää tarvitse. Petteri Bülow / Yle

Postin uusi hallituksen puheenjohtajaa Sanna Suvanto-Harsaae pitää koronakriisiä hyvänä hetkenä pohtia keitä työntekijöitään yritykset eivät enää tarvitse. Suvanto-Harsaae kertoi Ylelle ajatuksistaan, jotka ovat herättäneet runsaasti keskustelua.

– Varsin kovaa ja kylmää tekstiä, toteaa Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Suvanto-Harsaae kirjoitti mietteitään syyskuun alussa myös Talouselämän kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun), jossa hän totesi, että "väliportaan pomot ja kivat projektit saavat mennä".

Kolme päivää kirjoituksen julkaisun jälkeen Posti kertoi aloittavansa pääasiassa asiantuntija- ja esimiestehtävissä työskenteleviä koskevat yt-neuvottelut (siirryt toiseen palveluun).

– Kyllä se jonkinlaiselta pelisilmän puutteelta tuntui. Varsinkin tässä kontekstissa tuntui tosi raa'alta. Irtisanominen ja ylipäätään yt-neuvotteluiden kohteena oleminen on ihmiselle aina henkilökohtainen kriisi, Nieminen muistuttaa.

Heidi Nieminen
PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen ihmettelee yritysjohtajien ja hallitusammattilaisten tarvetta jatkuviin muutoksiin.Mikko Koski / Yle

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan toimitusjohtajan Aki Kangasharjun mielestä Suvanto-Harsaae puhuu turhan raflaavasti, mutta itse asiassa hän on oikeassa.

– Kannattaako lähteä uhoamaan tuolla tavalla? Se antaa viestinnällisesti vähän julman kuvan ja vääränkin kuvan siitä, miten johtamista kannattaisi tehdä. Mutta tätä se työelämä ja globaali markkinatalous on, muutos on ikuista, Kangasharju toteaa.

Turhia johtajia tai projekteja ei pitäisi päästää syntymään

Aki Kangasharju uskoo, että monessa muussakin suomalaisessa yrityksessä ollaan samankaltaisten pohdintojen äärellä. Hän kuitenkin painottaa, ettei yrityksissä haluta käyttää koronakriisiä hyväksi tai olla vain odotettu tilaisuutta tehdä työntekijöille pahaa.

– Kun korona lopettaa kysynnän ja yt:t on pakko käynnistää, niin silloinhan se on luonteva, tehokas ja varmasti fiksu tapa katsoa koko paletti uusiksi, millä keinoin koronan jälkeisessä maailmassa eletään.

Aki Kangasharju
– Helposti näitä nice to have -projekteja syntyy ja liikaa sellaisia tehtäviä, joiden kriittisyys ei ole tullut näköpiiriin. Jos yritys on ollut kannattava ja voitokas, ei ole ollut ehkä niin suurta painetta katsoa, missä menee huonosti, Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju arvioi.Mikko Ahmajärvi / Yle

Suvanto-Harsaaen mukaan firmoihin on saattanut kertyä ajan myötä nice to have -projekteja tai turhan monia johtajia. Asioita ja ihmisiä, jotka eivät tuota yritykselle arvoa.

Kangasharjun mielestä turhia johtajia tai turhia projekteja ei saisi päästää syntymään.

– Hyvät johtajathan eivät tekisi niin, että antaisivat rallattelun jatkua kunnes tulee kriisi. Hyvät johtajat katsoisivat koko ajan missä kohtaa on tehostamisen varaa ja missä kohtaa pitää muutoksia tehdä, että pysytään kilpailussa mukana.

Toisaalta Kangasharjun mielestä on väärin kutsua kaikkia kannattamattomia projekteja virheiksi.

– Taloustieteilijät kannustavat innovointiin ja uudistumiseen. Sillä projektilla, joka ehkä nyt näyttää turhalta, on varmaan haettu kannattavuutta ja innovatiivisuutta.

PAU:n Heidi Nieminen ihmettelee yritysjohtajien ja hallitusammattilaisten tarvetta jatkuviin muutoksiin.

– Olen itse pitänyt irtisanomisiin johtaviin yt-neuvotteluihin joutumista aina epäonnistumisena, mutta nykyään tuntuu, että se on se toivottu tila. Mennään aina yt-neuvotteluihin ja uudistutaan vain sitä kautta. Kuinka paljon johtajilla ja muutoksen kohteena olevilla työntekijöillä menee energiaa siihen, että organisaatiota pitää koko ajan uudistaa, Nieminen kysyy.

Lue myös: Postin uuden hallituksen puheenjohtajan kova neuvo: Koronakriisi on hyvä hetki pohtia, keitä yrityksissä ei oikeastaan tarvita

Lue seuraavaksi