1. yle.fi
  2. Uutiset

Britannia on toisen koronasulun kynnyksellä – Terveysministeri pyytää ihmisiä noudattamaan sääntöjä

Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tiukempiin rajoituksiin voidaan joutua turvautumaan, mikäli ihmiset eivät noudata viranomaisten ohjeita.

Britannia
Matt Hancock
Terveysministeri Matt Hancockin mukaan tiukemmat rajoitukset voidaan välttää, mikäli kaikki ihmiset noudattavat viranomaisten ohjeita.Tolga Akmen / AFP

Britannia on hyvin lähellä toista koronasulkua, varoitti maan terveysministeri Matt Hancock sunnuntaina Sky News -tv-kanavalle antamassaan haastattelussa.

Tällöin esimerkiksi ravintolat, baarit ja kaupat voitaisiin sulkea kuten aikaisemmin keväällä.

Terveysministerin mukaan koronasulkuun voidaan päätyä, mikäli ihmiset eivät noudata viranomaisten ohjeita ja virus jatkaa leviämistään nykyisellä tahdilla.

Britanniassa uusia COVID-19-tapauksia on viime viikoina vahvistettu yli 4 000 päivässä, ja maan pääministeri Boris Johnson on kutsunut tilannetta "toiseksi aalloksi".

– Käsillämme on kriittinen hetki ja meidän on tehtävä valinta, Hancock kuvaili Sky Newsille.

– Valinta on se, että joko kaikki noudattavat sääntöjä.. tai sitten meidän täytyy tehdä lisää toimenpiteitä, hän jatkoi.

Britannian hallitus on viime päivinä koventanut otteita koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Pääministeri Johson kertoi lauantaina, että 28. syyskuuta alkaen laki velvoittaa ihmisiä eristäytymään, jos heillä on todettu koronatartunta tai jos heidän tiedetään altistuneen virukselle.

Eristysmääräyksen rikkomisesta voi saada enimmillään jopa 10 000 punnan eli noin 10 900 euron sakon.

Britannia taloudelle uusi koronasulku olisi merkittävä isku. Keväällä tiukat rajoitustoimet sulkivat baarit ja ravintolat ja rokottivat etenkin palvelusektorin tulosta.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Lehdet: Britannia kaavailee merkittävää veronkorotusta – koronavirus aiheuttanut miljardien loven budjettiin

Lue seuraavaksi