1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuoksen ja Saimaan yhdistävän kanavan suunnittelu herättää vastustusta Imatralla – adressiin kerätään nimiä verkossa

Vuoksen ja Saimaan yhdistävän kanavan rakentamissuunnitelmat ovat närkästyttäneet osan imatralaisista ja he vastustavat hanketta myös verkkoon avatussa adressissa.

Imatra
Virkestransport på Saima kanal
Imatralla kaikki eivät ole innostuneita Saimaan kanavan ja Vuoksen yhdistävän kanavan rakentamisesta. Kuvituskuva Saimaan kanavalta.All Over Press / Ismo Pekkarinen

Suunnitelmat Vuoksen ja Saimaan yhdistävän kanavan rakentamisesta herättävät vastarintaa Imatralla.

Vastustajat ovat aktivoituneet sosiaalisessa mediassa. Nettiin on perustettu adressi (siirryt toiseen palveluun), joka oli maanantaiaamuun mennessä kerännyt tähän mennessä 135 nimeä.

Ensimmäisen allekirjoituksen on tehnyt yksityinen imatralainen Milla Eerola, joka aikoo luovuttaa allekirjoitukset Imatran kaupunginvaltuustolle joulukuun 7. päivä. Hän haluaisi Imatran sijoittavan kanavan sijasta rahaa lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Imatran kaupunginhallitus on esittänyt ensi vuoden budjettiin 200 000 euroa kanavan yleissuunnitteluun. Adressin allekirjoittajat vetoavat kaupunginhallitukseen, että yleissuunnittelurahaa ei hyväksyttäisi budjetissa ja kanavan suunnittelu lopetettaisiin kokonaan.

Vuoksen ja Saimaan kanavan lopullinen hinta tulisi alustavien laskelmien mukaan olemaan lähes 14 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi