1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusia koronatartuntoja löytyi viikonloppuna Mikkelistä 13 – tartunnan saaneet ovat pääosin opiskelijoita

Tartuntojen jäljitys on vielä kesken.

koronavirus
Mikkelin keskussairaalan päivystyksen ovet. Ovessa tiedote koronavirukseen liittyen.
Kuvituskuva.Esa Huuhko / Yle

Uusia koronatartuntoja löytyi viikonlopun aikana Mikkelistä 13. Essotelta kerrotaan, että valtaosa tartunnoista todettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tartuntojen jäljitys on edelleen kesken.

Tartunnan saaneet ovat Essoten mukaan pääosin Aalto-yliopiston Mikkelin toimipisteen opiskelijoita. Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella (siirryt toiseen palveluun) on voinut altistua keskiviikkona 16. syyskuuta ja perjantaina 18. syyskuuta välisenä aikana.

Essoten suosituksen mukaisesti Kauppakorkeakoulun Mikkelin kandidaattiohjelman 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät varotoimena etäopetukseen kahden viikon ajaksi.

Yksi uusista positiivisista koronatestien tuloksista liittyy muuhun, Essoten alueen ulkopuolella havaittuun tartuntaketjuun.

Essote jatkaa altistuneiden määrän selvittämistä ja henkilöiden määräämistä karanteeniin. Aiempien tartuntojen johdosta myös sairaalahoidossa on Essoten alueella potilaita.

Essoten määräämien alueellisten rajoitusten piti päättyä tänään 21. syyskuuta.

– Harkitsemme alueellisten rajoitusten tarvetta, kun tartuntojen jäljitys on saatu maaliin, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lue seuraavaksi