1. yle.fi
  2. Uutiset

Yksi viikonloppu, kuusi joukkoaltistumista – korona jatkaa leviämistään päijäthämäläisten keskuudessa

Yhtymä painottaa hygienian ja turvavälien tärkeyttä sekä kehottaa rajaamaan lähikontaktien määrää.

koronavirus
Korona testausta Meilahden drive-in asemalla.
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asiakkaiden koronatesteissä on paljastunut perjantain ja maanantain välillä kaikkiaan 18 COVID-19-tapausta. Sasha Silvala / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on ollut viikonloppuna kuusi joukkoaltistumista koronavirukselle. Tapauksissa on ollut yli kymmenen altistunutta, joiden vuoksi karanteeniin on asetettu toistasataa henkilöä.

Koronatartuntojen ja altistusten vuoksi Kärpäsen ja Rakokiven kouluissa Lahdessa on asetettu yhteensä neljä opetusryhmää etäopetukseen.

Yhtymän toiminta-alueella on varmistettu lauantain jälkeen kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sitä ennen, perjantain ja lauantain välillä, uusia tapauksia varmistui kymmenen.

Yksi sairastuneista on sairaalassa tehohoidossa. Kaikkiaan pandemian aikana Päijät-Hämeessä on ollut 224 vahvistettua COVID-19-tapausta. Näytteitä on otettu jo yli 24 800.

Hyvinvointiyhtymä painottaa edelleen, että tilanne saadaan kuriin vain noudattamalla koronaviruksen torjumiseen annettuja ohjeita. Kontaktien määrä on tärkeää rajata lähipiiriin lukuun ottamatta kiinteästi kokoontuvia harraste- ja liikuntaryhmiä, kouluja ja töihin liittyviä välttämättömiä tapaamisia.

Tällaistenkin ryhmien kokoontumisissa tulisi välttää tarpeettomia lähikontakteja, yhtymä muistuttaa. Tärkeitä epidemian katkaisemisen keinoja ovat edelleen käsien puhtaana pitäminen, turvavälit ja kasvomaskit.

Lue seuraavaksi