1. yle.fi
  2. Uutiset

Soitessa kolme uutta koronatartuntaa – Johtajaylilääkäri: "Koronatilanne alkaa Keski-Pohjanmaallakin kiihtyä"

Soitessa on varmistettu viikonlopun jälkeen kolme koronavirustartuntaa.

COVID-19
Kuvassa on koronavirustestausta Helsingissä elokuun lopulla vuonna 2020.
Silja Viitala / Yle

Soitessa on todettu viikonlopun aikana kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat eivät liity toisiinsa, eivätkä myöskään viime viikkoisiin tapauksiin. Yksi uusista tapauksista on Soiten alueen ulkopuolelta.

Alueella tapausmäärä on noussut nyt 43:ään.

Tartunnan saaneet ovat kotieristyksessä. Soiten alueella todetuista kahdesta tartunnasta on seurannut kymmenen altistumista. Kaikki altistuneet ovat karanteenissa.

Johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell arvioi, että koronatilanne alkaa Suomessa ja Keski-Pohjanmaalla kiihtyä, sillä ihmiset liikkuvat nyt paljon. Dabnellin mukaan valtioneuvosto on antamassa tällä viikolla esityksiä tai määräyksiä yökerhojen ja ravintoloiden aukioloista.

– Lisääntyneeseen liikkumiseen liittyvät altistumiset näkyvät meilläkin. Nyt olisi edelleen tärkeää noudattaa suojaus- ja hygieniaohjeita sekä välttää joukkokokoontumisia ja hakeutua tarvittaessa testeihin. Muuta me emme voi tehdä, Dabnell toteaa.

Soitessa testauskapasiteetti on hyvä, ja testitulos saadaan parhaassa tapauksessa muutamassa tunnissa. Tällä hetkellä Soitessa tehdään noin sata koronatestiä vuorokaudessa.

Uusimmat koronatartunnat ilmenivät viikonloppuna. Soiten periaatteena on, että viikonloppuisin tiedotetaan vain isoista altistumisista, joissa suuret ihmisryhmät ovat vaarassa. Muuten koronajohtoryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin.

Lue seuraavaksi