Viking Amorellan matkustajien tavarat yhä aluksessa – kuorma saatetaan purkaa Ahvenanmaalle tai vasta korjaustelakalla Turussa

Alus on tarkoitus siirtää korjattavaksi Turun korjaustelakalle, missä Onnettomuustutkintakeskus aloittaa laivan tutkinnan.

Merivartioston julkaisema tilannekuva klo 19.45. Miehistöä on edelleen laivassa. Kuva: Länsi-Suomen merivartiosto

Viking Amorellan matkustajat voivat joutua odottamaan matkatavaroitaan aluksesta vielä useita päiviä. Asiasta kertoo Yle Åboland.

Amorella on tällä hetkellä kiinni pohjassa Järsön saaren edustalla. Laiva ajautui karille sunnuntaina päivällä. Laivalta evakuoitiin sunnuntaina kaikki noin 200 matkustajaa sekä osa 80-henkisestä miehistöstä. Laivalla on vielä 49 miehistön jäsentä.

Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan laivan kuorma ajoneuvoineen voidaan siirtää mahdollisesti Ahvenanmaalle. Asiaa selvitetään parhaillaan.

– Tämä riippuu paljolti hinauksesta. On mahdollista, että puramme kuorman jo Långnäsissä. Toinen mahdollisuus on, että lasti menee aluksen mukana Turun korjaustehtaalle Naantaliin, Boijer-Svahnström sanoo.

Laivan kyydissä on myös 41 rekkaa ja noin 40 henkilöautoa sekä matkustajien matkatavarat. Laivan lastina on muun muassa paperia, puuta ja terästä.

Karilleajon syy selvittämättä

Alus on tarkoitus siirtää korjattavaksi Turun korjaustelakalle, missä Onnettomuustutkintakeskus aloittaa laivan tutkinnan. Karilleajon syy ei ole vielä selvillä.

Viking Line piti aamulla yhtiön sisäisen kokouksen, missä tapahtumia käytiin läpi. Onnettomuuden syytä selvitetään nyt viranomaisten kanssa.

– Emme viitsi mennä spekuloimaan syytä. Asioita täytyy edelleen kartoittaa ja tutkia ennen kuin tiedetään syytä. Mutta harvinaisiahan nämä (onnettomuudet) ovat, Boijer-Svahnström sanoo STT:lle.

Aluksen turvallinen siirtäminen ja telakalle hinaaminen ovat selvityksen alla, ja tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa.

Gabriella korvasi pikavauhdilla Amorellan

Tiedotusjohtajan mukaan liikennehäiriöt jäävät onnettomuuden takia pieniksi. Amorellan korvaa sen sisaralus Gabriella, joka normaalisti liikennöi Helsingistä Tallinnaan. Gabriella kulkee samalla reitillä kuin Amorella, eli Ahvenanmaan saaristossa saman kapeikon läpi, missä sunnuntainen pohjakosketus tapahtui.

– Ei tämä ole mikään vaarallinen reitti. Meidän kaikki laivamme menevät tästä, Boijer-Svahnström vakuuttaa.

Tiedotusjohtajan mukaan matkoja ei ole juurikaan peruttu onnettomuuden jälkeen. Boijer-Svahnström lisää, etteivät matkustajamäärät ole muutenkaan suuria koronaviruksen ja aiempien matkustusrajoitusten takia.

Artikkeli on osittain käännetty Yle Åbolandin artikkelista, jonka on kirjoittanut David Fagerudd.

Lue lisää: