Kaksi demaria vetäytyy luottamustehtävistä Jyväskylän kaupunginvaltuustossa – taustalla syytteiden nosto törkeästä avustuspetoksesta

Jyväskyläläiset SDP:n kaupunginvaltuutetut Jari Blom ja Ahti Ruoppila ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä luottamustoimesta oikeudenkäynnin ajaksi.

Jyväskylän kaupunginhallitus käsitteli luottamustoimista vetäytymistä tänään. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Jyväskylän kaupunginhallitus on käsitellyt tänään kahden luottamushenkilön pyyntöä vetäytyä tehtävistään.

Luottamustoimista vetäytymisen taustalla on SDP:n Jari Blomia ja Ahti Ruoppilaa vastaan nostetut syytteet törkeästä avustuspetoksesta. Keskisuomalaisen (siirryt toiseen palveluun)mukaan Ruoppilan ja Blomin syytteen takana on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran tekemä tutkintapyyntö.

Kuntalaissa määrätään, että luottamushenkilö voi vetäytyä tehtävistään, ja valtuusto voi oikeudenkäynnin ajaksi pidättää luottamushenkilön toimestaan, jos häntä kohtaan on nostettu syyte.

Avustuspetoksella tarkoitetaan rikosta, jossa avustuksesta päättävälle taholle on annettu väärää tietoa tai salattu avustukseen olennaisesti vaikuttavaa tietoa. Jos tapaus luokitellaan törkeäksi, petoksella on tavoiteltu huomattavaa hyötyä ja teko on arvioltaan törkeä.

Jyväskylässä on kuohuttanut myös kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus, jossa häntä epäillään murhan yrityksestä. Torssonen ei ole itse suostunut eroamaan luottamustehtävistään, joten kaupunginvaltuusto päättää tänään tilapäisen valiokunnan nimeämisestä, jonka voimin voidaan erottaa koko Jyväskylän kaupunginhallitus.