Viikon päästä Suomesta Viroon ei enää pääse ilman karanteenia, sanoo Viron ulkoministeri

Suomessa vastaavasta muutoksesta ei ole vielä ilmoitettu.

Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu ennakoi vaikeuksia Viron ja Suomen väliseen matkailuun koronaviruksen yltymisen takia. Kuva: Renee Altrov

Virosta ei voi ensi maanantaista lähtien matkustaa Suomeen kuin työmatkalle päätymättä karanteeniin, kertoo Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu Viron yleisradioyhtiön (ERR) mukaan. Sama sääntö koskee myös Suomesta Viroon matkustavia. (Lue ERR:n uutinen englanniksi täältä (siirryt toiseen palveluun).)

Reinsalu ennakoi muutoksen vaikuttavan turismiin negatiivisesti.

Reinsalun mukaan Viron tartuntaluku on jo ylittänyt rajan, joka on 25 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana. Viron luku oli tänään 30,85.

Suomessa vastaavasta muutoksesta ei ole kerrottu. Viro kuuluu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen liikennevalomallissa vihreisiin maihin, joissa tartuntariskin ei katsota olevan Suomea pahempi.

Viron omat ohjeistukset ovat Suomea tiukemmat. Viron hallituksen koronasivustolla (siirryt toiseen palveluun) määritellään tartuntarajaksi 15 tartuntaa 100 000 asukasta kohti kahden viikon aikana. Jos luku jää alle sen, Viroon matkustavalta ei vaadita 14 vuorokauden karanteenia.

Suomen kansalaisten kohdalla sivusto kertoo myös poikkeuksesta, joka koskee matkustamista työn, opiskelun tai perhesyiden takia. Jos maahantulijalla ei ole oireita, rajoitukset eivät siinä tapauksessa koske häntä.