1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pekka Kataja

Jyväskylän kaupunginvaltuusto aloitti toimet kaupunginhallituksen erottamiseksi Torssosen murhayritysepäilyn takia

Taustalla on murhan yrityksestä epäillyn valtuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen Teemu Torssosen tapaus.

Teemu Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.

Jyväskylän kaupunginhallitus esittää, että valtuusto perustaa tilapäisen valiokunnan, joka valmistelee kaupunginhallituksen erottamisen valtuuston varsinaiseen päätöksentekoon kuntalain mukaisella tavalla. Taustalla on murhan yrityksestä epäillyn valtuutetun ja kh:n jäsenen Teemu Torssosen tapaus. Torssonen ei ole suostunut eroamaan luottamustehtävistään.

Luottamustehtävistä voi erottaa rikoksesta epäillyn henkilön, jota vastaan on nostettu syyte. Laki mahdollistaa kuitenkin koko luottamuselimen erottamisen ja valitsemisen uudelleen.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on asettanut tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kaupunginhallituksen erottamista. Yksimielinen päätös tehtiin Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Valtuusto on valinnut valiokuntaan jäsenet ja heille varajäsenet.

Epäilty murhan yritys tapahtui Jämsän Jämsänkoskella heinäkuussa. Väkivallanteon uhriksi joutui perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja.

Lue myös:

Jyväskylän kaupunginvaltuusto käsittelee kaupunginhallituksen eroaikeita tänään – taustalla hallituksen jäsenen rikosepäily

Kaksi demaria vetäytyy luottamustehtävistä Jyväskylän kaupunginvaltuustossa – taustalla syytteiden nosto törkeästä avustuspetoksesta