1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemppaanmäen koulun toiminnan ratkaisemiseksi kolme eri vaihtoehtoa

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunnan on tarkoitus tehdä tiistaina esitys jatkoon etenevästä vaihtoehdosta.

Kuopio
Kemppaanmäen koulu Syvänniemellä.
Kemppaanmäen koulu. Arkistokuva.Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kaupunki on valmistellut kolme vaihtoehtoa Kemppaanmäen, Syvänniemen ja Pihkainmäen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tilojen järjestämiseksi.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa rakennettaisiin Syvänniemelle uudisrakennus, johon tulisi päiväkoti ja koulu. Toisessa vaihtoehdossa Syvänniemelle tehtäisiin pelkkä päiväkoti ja koululaiset kävisivät koulua Pihkainmäen ja Karttulan keskustan kouluissa. Kolmannessa vaihtoehdossa Syvänniemelle ei rakennettaisi edes päiväkotia, vaan varhaiskasvatus ja perusopetus hoidettaisiin Pihkainmäessä ja Karttulan keskustassa.

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta linjaa tiistaina, mitä vaihtoehtoa se esittää hankesuunnitteluvaiheeseen ja kaupunginhallituksen sekä -valtuuston päätettäväksi.

Kuopion kaupunki siirsi Kemppaanmäen alakoulun toiminnan elokuun alussa osin Karttulan keskustassa sijaitsevan Kissakuusenkoulun tiloihin ja osin Pihkainmäen kouluun. Siirron kerrottiin olevan väliaikainen, kunnes lopullinen koulu- ja päiväkotiratkaisu on tehty.

Aiemmin kaupunginvaltuusto on päättänyt joulukuussa 2014, että Kemppaanmäen koulu jatkaa Syvänniemelle rakennettavassa uudessa koulussa. Siihen tulisi päivähoito, esiopetus sekä 1.–2. -luokkien opetus. Päätös ei kuitenkaan sisältänyt uuden koulun rakentamisen aikataulua.

Lue seuraavaksi