Amorellan siirtoa saatetaan yrittää jo tänään – laivan kaksoispohjaan ajetaan vettä paineilmalla ja painoa siirretään perään

Viking Linen tietojen mukaan alus on keulastaan kiinni mutapohjassa.

Amorella on keulastaan kiinni Järsö-nimisen saaren rannassa. Kuva: Merivartiosto

Matkustajalautta Amorellan siirtoa saatetaan yrittää jo tänään. Aikataulu kuitenkin tarkentuu nosto-operaation edetessä. Siirto voi venyä myös loppuviikkoon. Tiistaina aamulla varustamo vielä selvitti, kuinka irrottaminen parhaiten onnistuu.

– Menemme tässä turvallisuus edellä. Siirto-operaatiolla ei varsinaisesti ole edes kiire nyt kun Gabriella korvaa Amorellan Turku–Tukholma-reitillä, toteaa Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

Boijer-Svahnströmin mukaan siirto voi tapahtua tänään tai muutaman päivän päästä.

Viking Linen tietojen mukaan Amorella on keulastaan tukevasti kiinni Järsön saaren edustalla mutapohjassa. Suunnitelmana on ajaa vettä paineilmalla aluksen kaksoispohjan etuosaan ja siirtää painopistettä taakse lastia siirtämällä.

Kyydissä olevan rahdin osalta päätökset tehdään myöhemmin. Vaihtoehtona on ajoneuvojen purkaminen Långnäsin satamaan, ennen Amorellan siirtämistä Naantaliin telakalle.

Vaurioiden laajuus selviää tarkemmin vasta Amorellan päästyä telakalle, mutta Boijer-Svahnström kertoo arvion olevan, että korjaustyöt kestävät parisen viikkoa.

Marinetraffic-sivuston mukaan Amorellan läheisyyteen on siirtynyt kolme hinausalusta. Niiden roolista siirto-operaatiossa ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Juttua korjattu 8.37: aluksen kaksoispohjaan on määrä ajaa vettä paineilmalla, ei ilmaa, kuten jutussa aikaisemmin kerrottiin.