Hyppää sisältöön

Turun lukioissa tasoitetaan koronakevään synnyttämiä puutteita ja tietoaukkoja – Opetushallitukselta 721 525 euroa lisäopetukseen

Lukio-opiskelijoille järjestetään tukisummalla muun muassa kertauskursseja ja lisäopetusta.

Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Turun lukiokoulutukselle on myönnetty tukea koronavaikutusten tasaamiseksi.

Opetushallitus antaa 721 525 euroa Turun lukioille. Tavoitteena on parantaa opiskelijoiden osaamista kevään poikkeusolosuhteiden jäljiltä.

Turun kaupungin sivistystoimialan mukaan opiskelijoille järjestetään rahasummalla lisäopetusta, kertauskursseja, tukipajoja sekä pienryhmä- ja samanaikaisopetusta.

– Nyt saadun tuen turvin voimme paikata kevään etäopetuksessa syntyneitä aukkoja tiedoissa sekä kohdentaa tukea sitä tarvitsevilla. Tuen käytön yksityiskohdista päätetään jo tänään 22.9. yhdessä rehtoreiden kanssa. Tavoitteena on toteuttaa lisä- ja tukiopetus osana opiskelijoiden lukujärjestystä ja koulupäivää niin, ettei se kasvata kohtuuttomasti opiskelijan työn kokonaiskuormitusta, sanoo Turun kaupungin lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Esko Heikkonen tiedotteessa.

Myös Turun perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen on palkattu 100 opettajaa tai muuta ammattilaista valtion myöntämän erillisrahoituksen turvin. Turun kaupungin sivistystoimiala sai 4,8 miljoonan euron valtionavustuksen koronan aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen. Turun mukaan Pois poikkeusoloista -hankkeen kokonaisbudjetti on noin 5,1 miljoonaa euroa.

Salon lukiot saivat Opetushallitukselta 81 423 euroa.

– Resurssi tullaan kohdentamaan ohjauksen ja tukitoimien lisäämiseen opiskelijoille muun muassa oppimispajoihin matematiikassa ja kielissä sekä tukiopetukseen, sanoo Salon sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä.

.
.