1. yle.fi
  2. Uutiset

Koronakriisi näkyy työttömyysluvuissa –lomautettujen lukumäärä kasvoi rajusti

Elokuun lopussa Pohjanmaalla oli työttömiä työnhakijoita vajaat 10 700 ja Etelä-Pohjanmaalla runsaat 7000.

työttömyys
Te-tjänsternas applikation i en mobil.
Lomautettujen lukumäärä kasvoi rajusti Etelä-PohjanmaallaPetteri Sopanen / Yle

Koronakriisin vaikutus näkyy edelleen työttömyysluvuissa ja etenkin lomautusten määrissä.

Elokuun työttömyysluvut ovat kuitenkin kohentuneet heinäkuun tilanteesta sekä Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Elokuun lopussa Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli työttömiä työnhakijoita vajaat 10 700 ja Etelä-Pohjanmaalla runsaat 7000.

Työttömyys lisääntyi kaikissa ammattiryhmissä vuotta aikaisempaan nähden, eniten ammatteihin luokittelemattomien ryhmässä (esim. ammatittomat ja ammattia vaihtavat) sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä.

Lomautettujen määrä kasvoi rajusti

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli Etelä-Pohjanmaalla 1170 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 353,5 prosentilla.

Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla kokoaikaisesti lomautettuja oli 2 611 eli 2 330 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Määrä kasvoi peräti 829,2 %.

Etelä-Pohjanmaan työttömyysaste oli 8,4, mikä oli edelleen maan alhaisin. Pohjanmaan TE-keskuksen alueella lukema oli 9,2 %.

Lue seuraavaksi