1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapissa jatketaan tiukkaa linjaa tapahtumien järjestämisessä, vaikka koronatilanne on rauhallinen

Lapin avi perustelee tiukkoja rajoituksia muun muassa syyslomilla ja rajojen avautumisilla.

tapahtumat
Rajalla Kauppakeskuksen Victoriantorilla olevaa rauta-aitaa puretaan rajavartioston toimesta.
Lapin avi rajoittaa tapahtumien järjestämistä maakunnassa, koska esimerkiksi sisärajojen avautuminen mahdollistaa matkailun ja muun liikenteen Suomeen naapurimaista sekä niiden kautta myös muualta Euroopasta ja kauempaakin.Juuso Stoor / Yle

Lapin aluehallintovirasto jatkaa tiukkoja koronarajoituksia, vaikka maakunnan tautitilanne on rauhallinen.

Avi on päättänyt, että yleisötilaisuuksissa jatketaan samoilla rajoituksilla kuin tässä kuussa. Tämä tarkoittaa, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia voi järjestää vain, jos niissä pystytään esimerkiksi noudattamaan turvavälejä.

Avi perustelee päätöstään sillä, että muualla Suomessa on ollut laajoja altistumisia ja syyslomat sekä sisärajojen avautuminen tuovat lokakuussa väkeä Lappiin.

– Lapin aluehallintoviraston toimialueen tämänhetkinen rauhallinenkaan epidemiologinen tilanne ei siten mahdollista rajoituksista luopumista kummankaan sairaanhoitopiirin osalta, kirjoitetaan avin tiedotteessa.

Länsi-Pohjassa ei ole todettu yhtään tartuntaa kahden viime viikon aikana, Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja on ollut 2,6 sataatuhatta asukasta kohti.

Syyskuussa kokoontumisrajoituksia tiukennettiin, vaikka sosiaali- ja terveysministeriön ohjeessa tiukennus perustui pilkkuvirheeseen.

Lue seuraavaksi