1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puoli seitsemän

Toimittaja Olli Seuri yllättyi itsekin skuupistaan – tasavallan presidentin podcast-haastattelu poiki uutisen ja eettisen keskustelun

Palkittu toimittaja avasi journalistin työtä Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa.

Toimittaja Olli Seuri yllättyi itsekin Lennu-skuupistaan
Toimittaja Olli Seuri yllättyi itsekin Lennu-skuupistaan

Radion Ykkösaamusta ja Ylen vaalitenteistä tuttu toimittaja Olli Seuri vieraili maanantai-iltana Puoli seitsemän -ohjelmassa. Seuri on palkittu ansioistaan toimittajana sekä Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla että Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Seuri ei halua vähätellä palkintojen ja tunnustusten merkitystä. Erityisen merkittävänä itselleen hän pitää Suurta journalistipalkintoa, jonka hän sai vuoden 2017 parhaana journalistina.

– Siitä lähtien olen ollut tosi paljon varmempi, että voin tehdä niin kuin haluan.

Kun Seuri siirtyi radion puolelta televisioon, hän halusi kokeilla, miten hänen oma haastattelutapansa toimisi tv:ssä.

– Palkinto antoi vähän niin kuin isoveljen taputuksen olalle, että niin voi jatkaa.

Vaikka Seuri ei koe itseään uutistoimittajaksi, juontaja Mikko Kekäläinen huomautti, että häneltä löytyy kuitenkin yksi tuore uutisvoitto. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi ensimmäistä kertaa Seurin Avoin kysymys -podcastissa, miksi presidenttiparin Lennu-koiraa ei ole viime aikoina näkynyt julkisuudessa. Tästä alkoi laajempi keskustelu koiranjalostuksesta ja siihen liittyvistä ongelmista.

– Ei ole kovin montaa podcastia, jotka olisivat päässeet sekä iltapäivälehden lööppiin että Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen. Mutta kyllä se vähän yllätti minut. Se ei ollut juuri se asia, jonka ajattelin, että siitä haastattelusta nousee.

Katso koko haastattelu Yle Areenasta: