1. yle.fi
  2. Uutiset

Raudoitevalmistaja Pintoksen miljoonainvestointi valmis – "Uskomme saavamme laskevassakin suhdanteessa kauppaa ja töitä"

Yritys on tehnyt Rauman Lapin tehtaalleen historiansa suurimman yksittäisen investoinnin, suuruudeltaan seitsemän miljoonaa euroa.

Lappi, Rauma
Raudotusverkkoja tehdashallissa.
Pintos valmistaa rakennusteollisuudelle betoniraudoitteita ja kiinnikkeitä.Rami Koivula / Yle

Rakennusteollisuuden betoniraudoitteita ja kiinnikkeitä valmistava Pintos Oy on avannut uuden tuotantoyksikön tehtaallaan Rauman Lapissa. Yrityksellä on toinen tehdas Eurassa.

Lapin tehdasalueelle on rakennettu 3 000 neliön erikoisraudoitteiden tuotantohalli ja automatisoitu raaka-ainevarasto. Niillä kasvatetaan tehtaan tehokkuutta. Investoinnin arvo on seitsemän miljoonaa euroa.

– Investointi on aina valtava riski, tiedostamme sen, mutta uskomme myös saavamme laskevassa suhdanteessakin kauppaa ja töitä Lapin tehtaalle, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Pere.

"Ensi vuonna rakentaminen vähenee"

Toimitusjohtaja Peren mukaan kuluva vuosi on rakennusalalla ollut yllättävänkin pirteä, mutta tulevana vuonna hän arvioi rakentamisen vähenevän rajusti. Esimerkiksi monia jo suunnitteilla olleita hotelliprojekteja on keskeytetty.

Pere sanoo, että rakennusalalla muutos on tällä hetkellä nopeaa. Rakennusalan kilpailu on myös kansainvälistynyt.

– Kilpailu pakottaa kotimaiset yritykset kehittämään uusia ratkaisuja.

Pintos työllistää Eurassa ja Lapissa noin 130 ihmistä.

Lue seuraavaksi