1. yle.fi
  2. Uutiset

Wärtsilä jatkaa 150 henkilön lomautuksia – koronapandemia on vienyt yhtiöltä töitä

Lomautukset kestävät enintään 90 päivää henkilöä kohden.

Wärtsilä
Wärtsilän pääkonttori Helsingin Salmisaaressa
Wärtsilä kärsii muun muassa siitä, että risteilyliikenne on vähentynyt eikä laivoilla tarvita huoltotoimia.Juha Kivioja / Yle

Teknologiayhtiö Wärtsilä jatkaa noin 150 henkilön lomautuksia. Yhtiö ilmoitti viime viikolla uusista yt-neuvotteluista, ja ne saatiin tänään tiistaina päätökseen.

Lomauteutettuna on loppuvuoden aikana väkeä kaikista eri henkilöstöryhmistä, liiketoiminta-alueilta ja paikkakunnilta. Lomautuksen laajuus sekä kesto voivat vaihdella siten, että lomautus kestää enintään 90 päivää henkilöä kohden.

– Kuluvan puolen vuoden aikana koronapandemian vaikutukset eivät ole lieventyneet, ja valitettavasti joudumme Wärtsilän Suomen-henkilöstön osalta jatkamaan lomautuksia. Vältyimme kuitenkin lomautettujen kokonaismäärän lisäämiseltä ja jatkamme lomautuksia ainoastaan niissä toiminnoissa, joissa työn määrä on tilapäisesti vähentynyt, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa lomautuksen laajuus ja kesto voivat vaihdella hyvinkin paljon eri toiminnoissa. Osa lomautuksista toteutetaan osa-aikaisina esimerkiksi työviikkoa lyhentämällä

Wärtsilä työllistää Suomessa noin 3700 henkilöä, joista 2850 työskentelee Vaasassa, 500 Helsingissä ja 350 Turussa.

Lue myös:

Wärtsilä aloittaa uudet yt-neuvottelut lomautusten jatkamisesta – perusteena edelleen koronapandemia

Wärtsilä irtisanoo yli sata Suomessa – pääluottamusmies: "Lujalle ottaa ylempien toimihenkilöiden puolesta"

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa vaarassa yli 200 työpaikkaa

Yritykset koronakriisissä: Koneen Ehrnrooth – "Odotimme Kiinan elpymistä, mutta emme odottaneet sen tapahtuvan näin voimakkaasti"

Lue seuraavaksi