1. yle.fi
  2. Uutiset

Pihasauna tuhoutui tulipalossa Iitissä – poliisi tutkii syttymissyytä

Palo pääsi leviämään myös saunan yhteydessä olevaan hirsiseen piharakennukseen.

tulipalot
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Piharakennus paloi myöhään tiistaina Iitissä.

Perheniemen entisen koulun pihapiirissä sijaitseva, yksityisomistuksessa oleva lautarakenteinen pihasauna tuhoutui palossa kokonaan. Saunan yhteydessä olevan hirsisen piharakennuksen toinen pääty paloi, ja pelastuslaitos joutui purkamaan sen käytännössä kokonaan palon sammuttamiseksi.

Pelastuslaitoksen oli purettava myös rakennuksen kattoa laajalta alueelta ullakon eristyspuruissa kytevien palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

– Ullakon eristeenä oli purua, olkea ja vaikka mitä, koska rakennus on vanha ja sinne on aikoinaan laitettu eristeeksi mitä vaan on löydetty, päivystävä palomestari Ilpo Kopra sanoo.

Piharakennuksen omistaja huomasi palon hieman ennen iltayhdeksää. Ilpo Kopran mukaan pihasaunassa oli saunottu aiemmin päivällä.

– Omistajien mukaan saunan hormit olivat jo kylmenneet, mutta todennäköisesti saunomisen aikana jokin kipinä on jäänyt rakenteisiin kytemään. Pahiten sauna paloi kiukaan ja viereisen vesipadan luota, joka on ollut todennäköinen syttymispaikka, Ilpo Kopra sanoo.

Poliisi tutkii tulipalon syttymissyytä. Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Ennen iltayhdeksää syttyneen piharakennuksen sammutustyöt jatkuivat puoleen yöhön asti. Yhteensä rakennusta oli sammuttamassa noin 30 henkilöä.

Lue seuraavaksi