1. yle.fi
  2. Uutiset

Lautakunta esittää Syvänniemelle uutta koulurakennusta

Esitys syntyi kasvun ja oppimisen lautakunnassa kahden äänestyksen jälkeen.

koulut
Kemppaanmäen koulu Syvänniemellä.
Kemppaanmäen koulu, jota ei ole käytetty syksystä 2020 alkaen. Arkistokuva.Keijo Salokangas / Yle

Kuopion kasvun ja oppimisen lautakunta esittää uuden koulun ja päiväkodin rakentamista Syvänniemelle. Lautakunta päätyi Syvänniemelle rakennettavan uudisrakennuksen kannalle kahden äänestyksen jälkeen äänin 5–4.

Rakennukselle on määritelty paikka osayleiskaavassa. Esitys menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi. Vaihtoehtona lautakuntakäsittelyssä oli pelkän päiväkodin rakentaminen Syvänniemelle sekä vaihtoehto, jossa alueelle ei rakennettaisi päiväkoti- tai koulutiloja lainkaan. Näissä kahdessa vaihtoehdossa käytössä olisivat Pihkainmäen ja Kissakuusen koulun tilat.

Kuopion kaupunki siirsi Kemppaanmäen alakoulun toiminnan elokuun alussa osin Karttulan keskustassa sijaitsevaan Kissakuusenkouluun ja osin Pihkainmäen kouluun siihen saakka, kunnes lopullinen koulu- ja päiväkotiratkaisu on tehty.

Kuopion kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2014, että Kemppaanmäen koulu jatkaa Syvänniemelle rakennettavassa uudessa koulussa. Päätös ei kuitenkaan sisältänyt uuden koulun rakentamisen aikataulua.

Lue seuraavaksi