1. yle.fi
  2. Uutiset

Sotkamon kunnanhallitus esittää lukiolle entistä paikkaa – päätös saatiin lähes tasalukemiin päätyneen äänestyksen jälkeen

Lukiota esitetään entiselle paikalla, lopullisen sinetin antaa kunnanvaltuusto.

Sotkamo
Sotkamon lukion julkisivu*
Uudesta lukiosta tehtiin myös kuntalaiskysely verkossa. Kustannusarvio on noin 6,1 miljoonaa euroa.Timo Sihvonen / Yle

Sotkamoon rakentuvaa uutta lukiota kaavaillaan entisen paikalle. Sotkamon kunnanhallitus on samoilla linjoilla kuin sivistyslautakunta aiemmin, ja esittää uuden lukion paikkaa kirkonkylälle.

Vastaesityksenä lukion paikkaa esitettiin kunnanhallituksessa Vuokatin puolelle yläkoululle eli Tenettiin. Asiasta äänestettiin ja hallitus päätyi äänin 5–4 siihen, että lukio tulee entiselle paikalle. Asia etenee vielä kunnanvaltuustoon.

Suunnitelmissa on myös kirjaston siirto uuden lukion tiloihin.

Sotkamon kirjasto
Sotkamon kirjasto muuttaisi myös uuden lukion tiloihin.Timo Sihvonen / Yle

Sotkamon kunta teetti aiemmin tänä vuonna avoimen kyselyn kuntalaisille uudesta lukiosta. Sotkamon kunnan sivistysjohtaja Merja Ojalammi kertoo, että kaikkiaan vastaajia oli 283.

Kyselyssä nousivat esiin, että turvallisuutta ja terveyttä pidettiin tärkeimpinä asioina. Myös liikuntamahdollisuudet nousivat esille.

– Kyselyssä unelmien lukion vahvuuksiksi nousivat lukion ja urheilun yhdistäminen, yhteisöllisyys, viihtyisyys ja rauhallinen paikka opiskella, Ojalammi summaa.

Kannatetussa esityksessä lukion niin sanottu vanha puoli puretaan. Ojalammi kertoo B–siivestä jäävien osien olevan myös kunnostuksen alla ja jäävän väistötiloiksi. Uuden lukion kokonaiskustannusarvio on noin 6,1 miljoonaa euroa. Tähän summaan sisältyvät myös kirjaston tilat.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi