Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee miestä törkeästä ihmiskaupasta, uhrina oma vaimo – pahoinpiteli toistuvasti, rajoitti ja kontrolloi koko elämää

Aviomiehen epäillään rajoittaneen puolisonsa nukkumista, syömistä, liikkumista, raha-asioita ja ihmissuhteita.

1960-luvulla syntynyttä miestä epäillään 1970-luvulla syntyneeseen vaimoonsa kohdistuneesta törkeästä ihmiskaupasta. Kuvituskuva. Kuva: AOP

Helsingin poliisi epäilee noin 50-vuotiasta miestä törkeästä ihmiskaupasta ja useista pahoinpitelyistä. Epäiltyjen rikosten uhrina on ollut miehen noin 40-vuotias vaimo.

Poliisi epäilee, että mies on toistuvasti pahoinpidellyt vaimoaan. Miehen epäillään myös kontrolloineen puolisonsa nukkumista, syömistä, liikkumista, raha-asioita ja yhteydenpitoa muihin ihmisiin.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut miehen todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

Rikoksesta epäilty mies on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen ja vaimo on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen. Poliisi ei kommentoi epäillyn syntymävaltiota tai vaimon kansalaisuutta epäiltyjen rikosten uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

Poliisi alkoi epäillä rikoksia, kun naisen pahoinpitelystä ilmoitettiin hätäkeskukseen syyskuun alussa. Poliisi otti naisen aviomiehen kiinni ja ryhtyi selvittämään asiaa laajemmin.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä 17.11.2019–1.9.2020 välisenä aikana.