1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biojätteet

Huonosti biojätteensä käsittelevä voi saada kehotuskirjeen – monet eivät tiedä, että kompostorin käytöstä pitää tehdä ilmoitus

Ekokympistä kerrotaan, että he huomattautelevat niitä kiinteistöjä, jotka eivät ilmoita mitään tai eivät käsittele biojätettä ollenkaan.

Biojätteen joutuminen sekajätteen joukkoon aiheuttaa lisäkustannuksia, koska biojäte vaikuttaa sekajätteen laatuun. Kuva: Juha Virranniemi / Yle

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Ekokymppi on lähettänyt kirjeen 26 000 kainuulaiskotiin, saadakseen selville, mitä kiinteistöjen biojätteille tehdään.

Aiemmin näitä tietoja ei ole ollut, koska monet eivät ole tienneet, että esimerkiksi kompostorin käytöstä pitää tehdä ilmoitus. Kyselyn tarkoituksena on päivittää asiakasrekisteriä ja pitää huoli siitä, että joka kodissa biojätteet käsitellään oikeaoppisesti.

Biojätteen joutuminen sekajätteen joukkoon aiheuttaa lisäkustannuksia, koska biojäte vaikuttaa sekajätteen laatuun.

Ekokympin asiakaspalvelupäällikkö Marjut Kinnunen kertoo, että he huomauttelevat niitä kiinteistöjä, jotka eivät ilmoita mitään tai eivät käsittele biojätettä ollenkaan.

– Jos katsotaan, että pitäisi kuitenkin käsitellä, niin sitten voidaan lähettää meiltä sellainen kehotuskirje, että tätä asiaa pitäisi vähän pohtia.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.