Hyppää sisältöön

Pirkanmaan suurimmassa huumejutussa ei valituslupaa korkeimpaan oikeuteen

Kansainvälinen salakuljetusliiga toi Suomeen kymmeniä kiloja huumeita.

Huumausaineita oli piilotettu auton sisälle. Kuva: Poliisi

Korkein oikeus ei ole antanut valituslupaa niin sanotussa poikkeuksellisen suuressa huumejutussa. Kansainvälinen salakuljetusliiga toi Suomeen kymmeniä kiloja huumeita.

Turun hovioikeus korotti keväällä huumejutun tuomioita. Suurin osa näistä tuomioista korotettiin 9–11 vuoteen, mitä voi pitää kovana rangaistuksena. Taposta tavallinen rangaistus Suomessa on ollut 9–10 vuotta vankeutta.

Poliisin mukaan huumejuttu oli Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin ja se oli myös valtakunnallisesti suurimpien joukossa. Epäiltyjä oli 37, syytettyjä 28 ja kahdeksan syytteet hylättiin.

Pirkanmaan käräjäoikeus jakoi vuoden 2018 syksyllä tuomioita. Pisin vankeustuomioista oli 12 vuotta, lisäksi tuli useita 5-8 vuoden tuomioita.

Oikeusjutun kansainvälisyydestä kertoi muun muassa se, että jutun oikeuskäsittelyssä puheenvuorot tulkattiin viidelle kielelle.

Huumeita löytyi maastosta ja liikekeskuksen katosta

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos paljastivat poikkeuksellisen laajan kansainvälisen salakuljetusorganisaation keväällä 2018.

Ryhmä paljastui, kun se oli tuomassa 20 kilon amfetamiinierää Alankomaista Pirkanmaalle myytäväksi. Poliisi sai erän takavarikkoon Helsingin Vuosaaressa, kun aineen salakuljettajaksi epäilty henkilö oli luovuttamassa huumeita eteenpäin Suomessa toimineelle rikollisryhmälle.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että salakuljetusorganisaatio oli toimittanut jo paria kuukautta aiemmin 30 kiloa amfetamiinia Tampereelle. Noin kahdeksan kiloa löytyi Pirkkalan alueelta maastosta ja yhden kilon poliisi löysi Lielahdessa sijaitsevan liikekeskuksen saniteettitilojen kattorakenteesta.

Molempien amfetamiinierien yhteenlaskettu katukauppa-arvo olisi ollut katukauppapitoisuudeksi jatkettuna poliisin mukaan 2,8 miljoonaa euroa.

Huumausaine-erää säilytettiin eri asunnoissa Tampereella ja Helsingissä.

Lue lisää: