1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylässä kova vääntö koulujen miljoonista – sivistyslautakunta vaatii turvamaan riittävän pienet ryhmäkoot

Sivistyslautakunta haluaa lievennystä sille esitettyyn 4,25 miljoonan euron säästöohjelmaan.

talousarvioesitykset
Luokka
Sivistyslautakunta teki keskiviikon kokouksessaan oman 3,2 miljoonaa euroa virkamiesesitystä isomman budjettiesityksen. Kuvituskuva.Jarkko Riikonen / Yle

Sivistyslautakunta vaatii Jyväskylässä miljoonia euroja lisärahaa verrattuna siihen, mitä virkamiehet budjettiehdotuksessaan ovat esittäneet.

Lautakunta teki keskiviikon kokouksessaan oman 3,2 miljoonaa euroa virkamiesesitystä isomman budjettiesityksen. Virkamiesten esityksessä sivistystoimialalle oli laadittu 4,25 miljoonan euron säästöohjelma.

Lautakunnan mukaan määrärahalisäyksellä pyritään varmistamaan esimerkiksi riittävän pienet ryhmäkoot, ulkomaalaistaustaisten lasten oman äidinkielen opetuksen jatkuminen ja Elämäntaitojen yksikön toiminta. Elämäntaitojen yksikön kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset kehitysvammaiset oppilaat

Virkamiesehdotuksessa koulutusyhtymä Gradialta lakkautetaan 1,7 miljoonan euron lukiotoimen tuki. Lautakunta vaatii, että rahat siirrettään konserninhallinnon avustuksiin siten, että vastaava summa jää täysimääräisenä sivistyslautakunnan käyttöön.

Lautakunnan mukaan tarkempi suunnitelma rahojen, resurssien ja säästöjen kohdentamisesta on määrä tehdä joulukuussa.

Sivistyslautakunta otti kokouksessa kantaa myös koronakaranteeniin määrättyjen lasten päivähoitomaksuihin. Lautakunta linjasi, että varhaiskasvatuksen asiakasmaksut hyvitetään karanteeniajalta.

Maksuhyvitys myönnetään niiltä päiviltä, jotka on merkitty lapsen karanteenipäätökseen ja jotka lapsi on ollut poissa varhaiskasvatuspalveluista.

Lue seuraavaksi