1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Suomessa koronavirustilanne rauhallinen – tartuntojen kasvuvauhti on nyt hidas

Muutos on ollut kymmenen päivän aikana prosentteja, kun eteläisemmissä sairaanhoitopiireissä se on kymmeniä prosentteja.

koronavirus
Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti rakennuksen ulkoseinässä.
Koronatartuntojen ilmaantuvuusluvuissa on eroja sairaanhoitopiirien välillä. Kuvituskuva.Wasim Khuzam / Yle

Pohjois-Suomessa on vältytty lähiaikona laajemmilta koronatartunnoilta. Pohjoisen maakuntien tilanne poikkeaa tuntuvasti muusta maasta, jossa viimeisen kymmenen päivän aikana on menty monin paikoin paljon huonompaan suuntaan.

Pohjoisen sairaanhoitopiireissä koronatartuntojen kasvutahti on ollut muutaman prosentin luokkaa, kun useammassa muussa sairaanhoitopiirissä tilanne on heikentynyt jopa kymmenillä prosenteilla.

Esimerkiksi Kemi–Tornion Länsi-Pohjan alueella viimeisen kymmenen päivän aikana tilanne on ollut paras Suomessa, kun alueella on todettu vain yksi uusi tartunta.

Myös esimerkiksi COVID-19-taudin ilmaantuvuusluvut ovat maan pienimpiä etenkin Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Länsi-Pohjassa, vajaasta kahdesta noin kolmeen prosenttiin.

Myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuusluku (siirryt toiseen palveluun) 100 000 asukasta kohti on 4,3 prosenttia, kun esimerkiksi Etelä-Savossa se on tällä hetkellä yli 47 prosenttia.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi