1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kestävä kehitys

Kouvolan kaupunki palkitaan sitoumuksestaan kestävän kehityksen edistämiseksi – yksi Suomen kolmesta parhaasta

Kouvola on ympäristöohjelmassaan sitoutunut edistämään kunnassa hiilineutraaliutta, luonnon monimuotoisuutta ja kiertotaloutta.

Kouvolan kaupunki on päättänyt ottaa ympäristönäkökulman ja -vaikutukset huomioon kaikissa suunnitelmissaan ja ohjelmissaan. Arkistokuva. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan kaupunki on saanut valtakunnallista huomiota sitoumuksestaan kestävän kehityksen edistämiseksi.

Valtioneuvoston kanslia on valinnut Kouvolan kaupungin toimenpidesitoumuksen yhdeksi Suomen kolmesta parhaasta sitoumuksesta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi.

Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö palkitsee vuosittain ansioituneita kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksia. Tänä vuonna Kouvolan lisäksi lisäksi tunnustuksen saavat Sisäministeriön ja Helsingin seudun ympäristöpalveluiden sitoumukset.

Kaikki kolme palkittavaa sitoumusta tuovat valtioneuvoston kanslian mukaan esiin organisaation tekemää kestävän kehityksen työtä uudelta näkökantilta.

Hiilineutraaliutta, luonnon monimuotoisuutta ja kiertotaloutta

Kouvola on ympäristöohjelmassaan sitoutunut edistämään kaupungissa hiilineutraaliutta, luonnon monimuotoisuutta ja kiertotaloutta. Kaupunki on päättänyt ottaa ympäristönäkökulman ja -vaikutukset huomioon kaikissa suunnitelmissaan ja ohjelmissaan.

Palkitsemisperusteiden mukaan Kouvolan sitoumus konkretisoi kaupungin aiemmin antamaa HINKU-sitoumusta, jossa kaupunki sitoutui pienentämään hiilidioksiidipäästöjään 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Sitoumusta on myös käytetty ympäristöohjelman jalkauttamiseen, ja kaupungin varhaiskasvatussektori on liittynyt sitoumukseen omalla sitoumuksellaan.

Kouvolan kaupungin ympäristöasiantuntija Timo Martikainen on ilahtunut kaupungin saamasta tunnustuksesta.

– On hienoa, että tehty työ on huomattu ja nähdään sopivan malliksi muillekin, Martikainen sanoo.

Kestävän kehityksen sitoumuksia voivat tehdä myös yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt osoitteessa www.sitoumus2050.fi (siirryt toiseen palveluun). Sivustolla voi myös mitata oman hiilijalanjälkensä ja tehdä oman suunnitelmansa kestävän kehityksen edistämiseksi arjessa.

Valtioneuvoston kanslia jakaa myöntämänsä tunnustukset suorassa lähetyksessä (siirryt toiseen palveluun) perjantaina.