Mikkeliin rakennetaan kauan toivotut kuntoportaat – paikaksi valittiin Kalevankangas

Kaksiosaiset portaat myös valaistaan.

Kuntoportaiden rakentaminen alkaa mahdollisimman pian. Kuvituskuva. Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Mikkeliin rakennetaan kaupungin ensimmäiset kuntoportaat. Kauan odotetut kuntoportaat tulevat Kalevankankaalle, vanhan hyppyrimäen rinteisiin. Portaista tulee kaksiosaiset ja ne myös valaistaan. Rungot ovat metallia ja askelmat puiset.

Kuntoportaita ovat toivoneet Mikkeliin niin yksityiset kuntoilijat kuin urheiluseuratkin. Toive portaista nousi esiin viimeksi keväällä kaupungin teettämässä Liikkuva Mikkeli 2030 -kuntalaiskyselyssä, jossa selvitettiin asukkaiden toiveita rakentamiseen liittyen.

– Hankkeella tuetaan ja monipuolistetaan Kalevankankaan liikuntatarjontaa seuroille ja kaikille muillekin liikuntaa harrastaville ihmisille, kertoo kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen.

Kalevankangas valikoitui paikaksi, sillä siellä kuntoportaat ovat luontaisesti ulkoilureittien varrella ja palvelevat monenlaisia liikkujia.

Kuntoportaiden rakentaminen on ollut kaupungin suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan, mutta asia on siirtynyt kaupungin tiukan talouden takia. Rakentamispäätöstä vauhditti nyt LähiTapiola Savo-Karjalan 20 000 euron lahjoitus kuntaportaiden rakentamista varten.

– Rahallinen tuki on tosi tärkeä tänä päivänä, kun kaupungin talous on tiukalla. Nyt kohteena on vielä hanke, jolla edistetään ihmisten liikkumista ja samalla oman kunnon ylläpitämistä, sanoo Pekka Turunen.

Kuntoportaiden rakentaminen alkaa mahdollisimman pian.