1. yle.fi
  2. Uutiset

9 sairaanhoitopiiriä ylittää nyt koronaepidemian kiihtymisvaiheen rajan koronan ilmaantuvuuden perusteella – katso kartasta, kuulutko johonkin niistä

Maskisuositus laajenee niihin sairaanhoitopiireihin, joissa epidemia on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa.

koronavirus
Infografiikka näyttää, missä sairaanhoitopiireissä voidaan ottaa käyttöön uudet maskisuositukset.
Jyrki Lyytikkä / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n antama maskisuositus laajeni torstaina. Maskeja suositellaan käytettäväksi nyt myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää.

Suositus on alueellinen ja koskee epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevia sairaanhoitopiirejä. Niitä on tämän torstaipäivän tartuntojen ilmaantuvuusluvun perusteella yhdeksän.

Kiihtymisvaiheen alarajana THL pitää vähintään 10:tä tapausta 100 000:ta asukasta kohden kahden viime viikon aikana.

Tuon luvun yli menivät tänään torstaina seuraavat sairaanhoitopiirit: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Etelä-Savo, Keski-Suomi ja Keski-Pohjanmaa.

Jos sairaanhoitopiirit ja alueen yhteistyöryhmät päätyvät siihen, että alue on kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, ne voivat ottaa tänään julkistetut kiihtymis- tai leviämisvaiheen ohjeet käyttöönsä. Tartuntojen ilmaantuvuusluku on yksi kriteeri, jonka perusteella kiihtymis- ja leviämisvaihe määritellään. Lisäksi arvioidaan taudin leviämisnopeutta ja sitä, kuinka hyvin tartunnan lähteet pystytään selvittämään.

Yksityiskohtaisempia tietoja sairaanhoitopiirien tilanteesta ja muita ajankohtaisia epidemiatietoja voit tarkastella THL:n kartasta (siirryt toiseen palveluun).

24.9. kello 16.50 tarkennettu, että tartuntojen ilmaantuvuusluku on yksi kriteeri, jonka perusteella alueellinen epidemian kiihtymisvaihe määritellään.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta.

Lue seuraavaksi