1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi on puhuttanut Vantaan kouluväkivaltatapauksesta epäillyt

Koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita, tapaus ei siirry syyttäjälle syyteharkintaan.

Vantaa
Kytöpuiston koulu Vantaan Havukoskella 21. syyskuuta 2020.
Väkivallanteko tapahtui välitunnilla.Markku Ulander / Lehtikuva

Poliisi on puhuttanut koululaiset, jotka liittyvät Vantaalla Kytöpuiston koulun pihalla tapahtuneeseen väkivallantekoon.

Itä-Uudenmaan poliisi toteaa lyhyessä tiedotteessa, että tapaus ei siirry syyttäjälle syyteharkintaan, koska epäillyt ovat alle 15-vuotiaita eli he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa toiminnastaan.

Vantaan kaupunki tiedotti aiemmin, että kuudesluokkalaisten tekemässä vakavassa väkivallanteossa loukkaantui yksi oppilas. Kaupungin mukaan väkivallanteko tapahtui välitunnilla viime viikon tiistaina. Tapahtuman jälkeen koululle hälytettiin ambulanssi, ja loukkaantunut oppilas sai ensihoitoa. Myös poliisi kutsuttiin tutkimaan asiaa.

Vantaan kaupungin mukaan koulun oppilaiden huoltajille on tiedotettu tapauksesta ja mahdollisia kurinpitotoimia selvitetään. Kytöpuiston koulussa on noin 430 oppilasta.

Kaupunki kertoi asiasta tiedotteella sen jälkeen, kun tapahtumiin liittyvää viestittelyä levisi sosiaalisessa mediassa.

Poliisi kertoi torstaina, että tapauksen käsittely jatkuu koululla viranomaisten yhteistyönä.

Lue lisää:

Väkivaltavideo kuudesluokkalaisen pahoinpitelystä Vantaalla leviää netissä – poliisi: loukkaavien videoiden jakaminen on rikos

Vanhempien mielestä väkivaltaan puututaan kouluissa liian myöhään – Entinen kiusattu: "Voi olla yksi ainoa hetki, kun uhri mainitsee tunteistaan"

Poliisi Vantaan kouluväkivallasta: Koulujen syytä ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä

Väkivaltatapauksen vuoksi vantaalaista koulua rauhoitetaan vartioinnilla – muissa kouluissa vartiointia ei olla huhuista huolimatta lisäämässä

Voiko koulukiusaaja rikkoa lakia? Onko kiusaamisvideon levittäminen somessa rikos? 4 kysymystä ja vastausta koulukiusaamisesta

Lue seuraavaksi