Rovaniemellä kolmen kyläkoulun lakkautus jäi pöydälle lautakunnassa – päätöksiä tehtäneen lokakuussa

Rovaniemen kaupunki valmistelee lakkauttavansa Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulut säästösyistä.

Arkistokuva vuodelta 2019. Historian opetusta Ounasrinteen koulussa Rovaniemellä. Kuva: Pia Tuukkanen / Yle

Rovaniemen kaupungin sivistyslautakunta on siirtänyt päätökset kouluverkon karsimisesta lokakuulle. Lautakunta päättää kolmen kyläkoulun sulkemisesta seuraavassa kokouksessaan, kun se käsittelee ensi vuoden talousarviota.

Samassa yhteydessä sen on tarkoitus päättää myös muun muassa varhaiskasvatuksen ja kirjastojen toiminnan tulevaisuudesta.

Käsittelyyn oli pyytänyt lisäaikaa Kylien kehittämisjaosto, jotta se ehtii antaa oman lausuntonsa koulujen lakkauttamisesta ja kyläkirjaston toiminnallisista muutoksista.

Rovaniemen kaupunki valmistelee Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulujen lakkautusta säästösyistä. Taustalla on kaupungin entisestään huonontunut taloustilanne.

Kaupunki on laskenut, että koulujen lakkauttamisilla saisi 600 000 – 700 000 euron kustannussäästöt vuosittain. Koulujen sulkemisia perustellaan säästöjen lisäksi myös sillä, että oppilaita on jatkossa vähemmän ja vuokrakustannukset lisääntyvät.

Jos esitys menee läpi, Kaukon koulun toiminta liitettäisiin Ounasvaaran yhtenäiseen peruskouluun; Ylikylän uuden monitoimitalon valmistuttua Nivankylän koulun oppilaat siirtyisivät Ylikylän tai Ounasjoen peruskouluihin; ja Vikajärven koulun oppilaat siirtyisivät Nivavaaran kouluun.

Rovaniemen kaupungilla on 24 peruskoulua. Niistä yhdeksän on kyläkouluja.

Lue lisää