1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Navalnyin tiedottaja: Venäläistuomioistuin on jäädyttänyt myrkytetyn oppositiojohtaja Navalnyin pankkitilit

Myös Navalnyin Moskovan-asunto on asetettu hukkaamiskieltoon, eli sitä ei voi myydä, lahjoittaa tai asettaa lainan vakuudeksi.

Aleksei Navalnyi näyttäytyi julkisuudessa päästyään sairaalasta viikko sitten. Instagramissa julkaistussa kuvassa Navalnyi istuu berliiniläisessä puistossa. Kuva: EPA

Venäläistuomioistuin on määrännyt oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin asunnon hukkaamiskieltoon sekä päättänyt tämän pankkitilien jäädyttämisestä. Asiasta kertoo Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh Twitterissä. Hänen mukaansa tuomioistuin teki päätökset, kun Navalnyi makasi koomassa saksalaissairaalassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tiedottajan jakamalla videolla kerrotaan, että oikeuden edustajat olisivat ilmoittaneet elokuun lopulla kiellosta, joka kohdistuu Moskovassa sijaitsevaan asuntoon.

Oppositiomedia Meduzan (siirryt toiseen palveluun) mukaan tämä tarkoittaa sitä, ettei asuntoa voida myydä tai lahjoittaa eikä sitä vastaan voi ottaa lainaa.

Jarmysh kertoi AFP:lle, ettei oikeuden määräys estä Navalnyia asumasta asunnossa.

Määräykset liittyvät viime vuonna tehtyyn oikeuden päätökseen. Sen mukaan Navalnyi, hänen läheinen liittolaisensa Ljubov Sobol ja Navalnyin korruptionvastainen FBK-järjestö joutuvat yhdessä maksamaan venäläiselle liikemiehelle Jevgeni Prigozhinille noin 980 000 euron korvaukset.

Juttua muutettu 24.9. 21:38: Prigozhinia odottaa noin 980 000 euron, ei 980 miljoonan euron korvaukset, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kirjoitettiin.

Lue myös:

Myrkytetty oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi pääsi sairaalasta

Navalnyi vaatii Venäjää palauttamaan hänen vaatteensa – "Ne ovat tärkeitä todisteita"

Venäjä syyttää Saksaa ja Navalnyin avustajia rikostutkinnan vaikeuttamisesta – "todistusaineistoa on viety pois"