Kontiolahden maailmancup aiotaan edelleen järjestää yleisön kera – kisajärjestäjä odottaa nyt jännityksellä liiton päätöksiä

Ampumahiihdon maailmancupin avaus halutaan marraskuussa kisata yleisön kera, kun keväällä jouduttiin hiihtämään tyhjille katsomoille.

Maaliskuussa Kaisa Mäkäräinen kisasi ilman yleisöä Kontiolahden maailmancupissa. Kuva: Tomi Hänninen

Kontiolahdella marraskuussa järjestettävä ampumahiihdon maailmancup aiotaan edelleen järjestää yleisön kera koronavirustilanteesta huolimatta.

28.–29. marraskuuta järjestettäviin kisoihin odotetaan noin 3 000–4 000 katsojaa.

– Tällä hetkellä suunnitelma on, että yleisö pääsee tapahtumaan, mutta käymme tietenkin viranomaisten ja Suomen ampumahiihtoliiton kanssa keskustelua asiasta, sanoo Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin tapahtumajohtaja Sami Leinonen.

Yleisö jaetaan neljään eri lohkoon, joille on kisapaikalla omat sisäänkäynnit. Niillä pyritään pilkkomaan suurta ihmismassaa pienemmiksi ryhmiksi. Lisäksi yleisöä suositellaan käyttämään kasvomaskeja ja pitämään turvavälejä.

– Siellä maastossakin on hyvä ottaa oma tila ja rauha sille kisojen katsomiselle, Leinonen sanoo.

Liiton päätöksiä odotellaan

Urheilutapahtumien järjestäjät seuraavat nyt jännityksellä koronavirustilanteen etenemistä. Kuusamon Erä-Veikot kertoi torstaina, että pohjoismaisten hiihtolajien maailmancupin osakilpailu Kuusamon Rukalla on järjestetään ilman yleisöä marraskuun lopussa.

Myös ampumahiihdon maailmancupin tilanne voi vielä muuttua. Itä-Suomen aluehallintovirasto päättää marraskuun kokoontumisrajoituksista vasta lokakuun lopulla, jolloin koronavirustilanne voi olla eri kuin nyt.

Myös kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU voi määrätä kisat järjestettäväksi ilman yleisöä tai jopa peruttavaksi kokonaan. IBU:n hallitus kokoustaa viikonloppuna, ja se on luvannut silloin päätöksen kauden ensimmäisen kolmanneksen kilpailuista.

– Toki on niin meidän kuin pohjoiskarjalaisen yleisön tahtotila, että nyt päästäisiin seuraamaan huippuampumahiihtoa maailmancupin avauksen tiimoilta, Leinonen toteaa.

Huippuampumahiihto jäi yleisöltä väliin viime maaliskuussa, kun Kontiolahden silloinen maailmancup päätettiin viime tingassa järjestää ilman yleisöä.

Yleisötön kisa on myös taloudellinen harmi: maaliskuussa maailmancupin järjestävältä seuralta Kontiolahden Urheilijoilta jäi saamatta yli 400 000 euron lipunmyyntitulot.

Lue lisää: