Hyppää sisältöön

Kentuckyn kuvernööri tuomitsee poliiseihin kohdistuneen väkivallan – Louisvillen viranomaiset ovat pyytäneet mielenosoittajilta rauhallisempaa protestia

Mielenosoittajat ovat vannoneet jatkavansa protestiaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

Mielenosoittajat marssivat Louisvillen kaduilla keskiviikkona. Kuva: Jeff Dean / AFP

Kentuckyn kuvernööri Andy Beshear on tuominnut kahteen poliisiin kohdistuneen väkivallan mielenosoitusten yhteydessä Louisvillen kaupungissa torstain vastaisena yönä. Kahta poliisia ammuttiin mielenosoitusten yhteydessä tapahtuneiden yhteenottojen aikana.

Louisvillen poliisin mukaan yksi epäilty ampuja on otettu kiinni. Viranomaistietojen mukaan kaksi haavoittunutta poliisia ovat sairaalahoidossa, mutta heidän vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Louisvillen pormestari Greg Fischer vetosi torstaina mielenosoittajiin, jotta perjantain vastainen yö sujuisi rauhallisesti. Keskiviikkona Louisvillessä ja monessa muussa Yhdysvaltojen kaupungissa alkoi protesteja, kun Breonna Taylorin ampumiseen liittyvät syytteet poliisia vastaan tulivat julki.

Louisvilleen on julistettu ulkonaliikkumiskielto ainakin viikonlopun yli. Mielenosoittajat ovat vannoneet jatkavansa protestiaan torstai-iltana.

Fischerin mukaan kaupunki on kokenut jo riittämiin tragediaa, kun torstain vastaisena yönä pidätettiin yli 120 ihmistä ja kahta poliisia ammuttiin mielenosoituksen yllyttyä väkivaltaiseksi.

– Väkivalta ei paranna tuskaa, se on tuskan lähde, Fischer toteaa.

Yksi Taylorin ampumisessa mukana olleista poliiseista sai syytteen siitä, että hän ampumisellaan aiheutti vaaraa naapuriasuntoihin. Kahta muuta poliisia vastaan ei nostettu syytteitä.

Poliisi ampui 26-vuotiaan tummaihoisen Taylorin kuoliaaksi tämän omassa asunnossa Kentuckyn osavaltiossa sijaitsevassa Louisvillessa maaliskuussa. Tayloriin osui useita laukauksia.

Aiheesta lisää: