1. yle.fi
  2. Uutiset

Porissa tehdasalueen jätekasan tulipalo saatiin hallintaan – raivaustyöt jatkuvat vielä tunteja

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on saatu rajattua hyvin ja sammutustyötä jatketaan todennäköisesti läpi aamupäivän.

tulipalot
Tehdasalue aamulla.
Jere Sanaksenaho / Yle

Porissa Aittaluodon tehdasalueella on syttynyt yöllä kasapalo, jossa palaa muun muassa muovi- ja pahvijätettä, Satakunnan pelastuslaitos kertoo.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on saatu rajattua hyvin ja sammutus- ja raivaustyötä jatketaan todennäköisesti läpi aamupäivän.

– Paloalue saatiin rajattua ripeästi ja jätekasaa on alettu purkaa ja levittää koneellisesti, kertoo päivystävä palomestari Juuso Suonpää.

Alueelle annettu vaaratiedote purettiin ennen puoli seitsemää aamulla.

Pelastuslaitos varautui herättämään ihmisiä

Tulipalosta syntyi terveydelle haitallista savua ja alueen ihmisiä kehoitettiin pysymään sisätiloissa sekä sulkemaan ilmanvaihto.

– Savu painui joen yli pohjoiseen asutusalueelle. Välitöntä vaaraa ei ehkä ollut, mutta halusimme olla varmoja, koska savunmuodotusta oli kuitenkin merkittävästi. Onneksi tuuli oli maltillista.

Päivystävän palomestarin mukaan pelastuslaitos varautui myös tarvittaessa herättämään nukkuvia ihmisiä lähimmistä asuintaloista.

Aittaluodossa paloi myös kaksi viikkoa sitten

Suonpää kertoi aamukahdeksan jälkeen, että ilmassa on edelleen savua, mutta ei enää vaarallisissa määrin. Palo ei myöskään uhkaa levitä.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta noin kahdelta yöllä. Paikalla oli enimmillään kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä. Aittaluodon teollisuuslaueella paloi paperimassakasa viimeksi kaksi viikkoa sitten.

Lue seuraavaksi