Jyväskylän sote-päättäjät eivät niele miljoonien säästökuuria – "Heikoimmassa asemassa olevien palvelut turvattava"

Sosiaali- ja terveyslautakunta vaatii ensi vuodeksi yli kuusi miljoonaa euroa enemmän rahaa kuin virkamiehet ovat esittäneet.

Sote-lautakunnan mukaan ikääntyneiden palvelutarve on jatkuvasti kasvamassa, mikä pitää ottaa huomioon Jyväskylän ensi vuoden budjetissa. Kuvituskuva. Kuva: Sasha Silvala / Yle

Jyväskylässä sosiaali- ja terveyslautakunta haluaa ensi vuoden budjettiin yli kuusi miljoonaa euroa enemmän rahaa sote-menoihin kuin menokehyksessä on esitetty.

Lautakunta käsitteli talousarviota torstain kokouksessaan.

Lautakunnan mukaan talousarvioesitys ei ottanut huomioon todellisen palvelutarpeen muutoksia, eikä palvelutarpeen tulevaan kasvuun pystytä vastaamaan kehyksen mukaisella rahoituksella.

Lautakunta katsoo, että budjetissa tulee erityisesti ottaa huomioon palvelutarpeen kasvu lastensuojelussa ja ikääntyneiden palveluasumisessa. Lautakunta myös korostaa pitävänsä tärkeänä heikoimmassa asemassa olevien palveluiden turvaamista.

Kaupungin toimialoille ja liikelaitoksille on asetettu ensi vuodelle 12,5 miljoonan euron talouden säästötavoite. Sosiaali- ja terveyspalveluille säästöistä on jyvitetty 4,4 miljoonaa euroa.