Hyppää sisältöön

Lapin vuoden yrittäjä on Jussi Eiramo, vuoden yksinyrittäjä keminmaalainen Jarmo Erkkilä ja vuoden nuori yrittäjä kemiläinen Markus Ahokas

Kakslauttanen Arctic Resort oy:n yrittäjä Jussi Eiramo saa tänä vuonna Lapin yrittäjien Vuoden yrittäjä -palkinnon.

Kakslauttanen Arctic Resortin yrittäjä Jussi Eiramo on Lapin Vuoden yrittäjä 2020. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Lapin yrittäjien mukaan vuoden 2020 yrittäjä Jussi Eiramo on yksi Lapin matkailun uranuurtajista. Hän on toiminut yrittäjänä jo 47 vuoden ajan Sodankylän Kakslauttasessa.

Eiramon yrityksessä Kakslauttanen Arctic Resortissa on tällä hetkellä 850 vuodepaikkaa kelomökeissä, keloigluissa ja lasi-igluissa. Ravintolapaikkoja Kakslauttasessa on noin 1 150. Yrityksessä käy vuodessa yli 60 000 turistia, joista 99% on kansainvälisiä matkailijoita 85 maasta.

Vuoden yksinyrittäjä Jarmo Erkkilä on toiminut raskaan kaluston huoltoyrittäjänä vuodesta 2006 alkaen Keminmaan Lautiosaaressa. Erkkilän Kone ja Huolto Oy:llä on liikkuva kunnossapitoyksikkö, jolla hän pystyy tekemään töitä kenttäolosuhteissa asiakkaan luona.

Vuoden nuori yrittäjä 34-vuotias Markus Ahokas perusti Lave Oy Lapin Vesileikkauksen Kemiin vuonna 2011. Yritys toteuttaa vesileikkauspalveluita sekä mekaniikkasuunnittelua ja laitevalmistusta. Yritys on laajentunut niin, että työntekijöidensä ansiosta Ahokas pystyy keskittymään tällä hetkellä yrityksen kehittämiseen, tarjouslaskentaan ja mekaniikkasuunnitteluun.

Lapin Yrittäjät palkitsee vuosittain Vuoden yrittäjän, Vuoden yksinyrittäjän ja Vuoden nuoren yrittäjän.