1. yle.fi
  2. Uutiset

Viikonlopun sääennuste jakaa Suomen tylysti kahtia: etelässä jopa yli +20, pohjoisessa alle +10

Tähän aikaan vuodesta 20 lämpöasteen raja ylittyy keskimäärin kaksi kertaa vuosikymmenessä.

sää
Syyskuun viimeinen viikonloppu
Syyskuun viimeinen viikonloppu

Suomen eteläiselle puoliskolle on viikonlopuksi luvassa lämmintä ja osin aurinkoistakin säätä. Sen sijaan Lappiin vahvistuu korkeapaine, minkä seurauksena pohjoisessa on syksyisen harmaata ja koleaa.

Lauantaiksi Etelä-, Itä- ja Keski-Suomeen on odotettavissa jopa yli 20 asteen lämpötiloja, ennustaa Ylen meteorologi Anne Borgström.

– Upea viikonloppu on tulossa. Jonkin verran saattaa esiintyä aamusumua, joka voi paikoin hälvetä vasta iltapäivällä, mutta se kuuluu syksyyn.

Borgströmin mukaan tähän aikaan vuodesta koetaan 20 lämpöasteen ylityksiä keskimäärin viiden vuoden välein.

Viileän jakson jälkeen ilma on viime päivinä lämmennyt, ja syyskuusta saattaa tulla keskimääräistä lämpimämpi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lämpimät ilmat kestävät etelässä alkuviikkoon saakka.

Mutta jos on etelässä taas kesän tuntua, niin pohjoisessa maistuu syksy. Lapissa lämpötila jää viikonloppuna alle kymmeneen asteeseen. Sateita tulee Pohjanmaalta Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Aiheesta aiemmin: Etelästä hönkii Suomeen nyt lämmintä ilmaa, eikä se ole häviämässä aivan hetkeen – syyskuusta tulossa taas keskimääräistä lämpimämpi

Lue seuraavaksi