Hyppää sisältöön

Törkeitä ylinopeuksia kaahataan Keski-Suomessa erityisesti viikonloppuisin – ajokortti voi lähteä hyllylle jopa vuodeksi

Viime viikonloppuna Sisä-Suomen poliisin alueella kirjattiin yli 20 rikosilmoitusta törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista.

Poliisi tekee säännöllisesti nopeusvalvontaa maanteillä. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Epäillyt törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset jatkuvat Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Tällä viikolla esimerkiksi nelostiellä Jyväskylän Kirrissä iltakahdeksan aikaan poliisi mittasi satasen alueella henkilöauton nopeudeksi 155 km/h. Kuski määrättiin ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Viime viikonloppuna Sisä-Suomen poliisi kirjasi alueellaan epäiltyihin törkeisiin liikenneturvallisuuden vaarantamisiin liittyen yli 20 rikosilmoitusta.

Tapauksia oli muun muassa Joutsassa ja Jyväskylässä. Poliisi kertoo, että tapaukset painottuvat erityisesti viikonloppuihin. Törkeistä yliopeuksista voi saada kuukausien tai jopa yli vuoden ajokiellon.

Ajokiellon pituuden arvioinnissa katsotaan poliisin mukaan muun muassa teon vaarallisuutta.

Esimerkiksi jos satasen nopeusrajoitusalueella ajaa 150 km/h, ajokielto voi olla noin puoli vuotta. Asiassa painavat muutkin syyt kuin pelkkä nopeus. Taajamassa puolestaan raju ylinopeus voi tietää kuskille yli vuoden ajokeiltoa. Rangaistukseen vaikuttaa muun muassa suojateiden ja koulujen läheisuus.

.
.