1. yle.fi
  2. Uutiset

Kävitkö Sipoon Box Café & Grillissä lauantaina 19.9.? Tarkkaile vointiasi tarkasti mahdollisen korona-altistumisen takia

Sipoon kunta tiedotti perjantaina mahdollisista altistumisista.

Sipoo
Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Sipoon kunnan mukaan Sipoossa Box Café & Grillissä aterioi lauantaina 19.9. henkilö, jolla myöhemmin todettiin koronavirustartunta. Lähikontaktissa kyseisenä lauantaina noin kello 18.30-19 olleet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin, mutta muitakin paikalla olleita on saattanut altistua koronavirukselle.

Ravintolassa kyseisenä ajankohtana käyneitä kehotetaan nyt tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan mahdollisen altistumisen takia. Jos oireita ilmenee, pyydetään sipoolaisia olemaan välittömästi yhteydessä suoraan Sipoon tartuntatautitiimiin, jonka puhelinnumero on 09 2353 6012. Muissa koronavirustestiasioissa kehotetaan olemaan tavalliseen tapaan yhteydessä terveyskeskukseen.

Muiden kuntien asukkaiden pitää koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin. Koronavirustestiin pitää hakeutua välittömästi, vaikka oireet olisivat vain lieviä. Testitulosta pitää odottaa kotona ja välttää läheisiä kontakteja etenkin iäkkäiden ja riskiryhmiin kuuluvien kanssa.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Sipoossa on ilmennyt rauhallisen jakson jälkeen yksittäisiä uusia varmennettuja koronatartuntoja. Suurin osa Sipoon 84 vahvistetusta tartunnasta on keväältä.

Lue seuraavaksi