Hyppää sisältöön

Poliisi pysäytti Breonna Taylor -mielenosoituksen etenemisen Louisvillessa

Protestit Louisvillessa jatkuvat kolmatta yötä peräkkäin.

Louisvillen yliopiston miesten koripallojoukkue johti erästä protestimarssia perjantaina. Kuva: Michael M. Santiago / AFP

Poliisi on pysäyttänyt Breonna Taylor -mielenosoittajien kulkueen etenemisen Louisvillessa perjantaina. Mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit varoittivat mielenosoittajia, että nämä voidaan pidättää luvattomasta kokoontumisesta.

Mielenosoittajien kulkue totteli poliisin kehotusta ja kääntyi ympäri kiristyneen tilanteen päätteeksi. Kulkue oli matkalla kaupungin keskustaan alkuillasta paikallista aikaa.

Uutistoimisto AP:n mukaan mielenosoittajat pysyivät rauhallisina tilanteessa, mutta tiedettävästi ainakin kaksi mielenosoittajaa on otettu kiinni perjantain mielenosoituksen yhteydessä.

Lähes sata mielenosoittajia kerääntyi myöhemmin uudelleen aukiolla, jossa oli aikaisemminkin osoitettu mieltä Breonna Taylorin kuoleman johdosta. Paikalla olleet huusivat iskulauseita, mutta lopulta eräs protestin johtajista kehotti ihmisiä menemään kotiinsa tai hakeutumaan muuten turvalliseen paikkaan.

Yhdysvalloissa Kentuckyn osavaltiossa sijaitsevassa Louisvillessa puhkesi keskiviikkona laajoja mielenosoituksia sen jälkeen kun kävi ilmi, että Breonna Taylorin maaliskuussa ampuneet poliisit eivät saa syytettä. Protestit jatkuvat jo kolmatta yötä peräkkäin.

Mielenosoitukset kärjistyivät keskiviikon ja torstain välisenä yönä, jolloin kahta poliisia ammuttiin mielenosoitusten yhteydessä tapahtuneiden yhteenottojen aikana.

Aiheesta lisää: