1. yle.fi
  2. Uutiset

Mikkelin professuurien rahoituksesta tehdään sisäinen tarkastus

Julkisuudessa on esitetty epäilyjä, että professori Mika Sillanpään työpanos ei vastaisi hänen saamaansa kuukausittaista korvausta.

Mikkeli
Mika Sillanpää
Mika Sillanpää on Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT:n professori. Arkistokuva.Satu Tähkä

Mikkelin kaupunki tiedottaa käynnistävänsä sisäisen tarkastuksen professuurirahoituksestaan.

Sanomalehti Länsi-Savo kertoi eilen (siirryt toiseen palveluun), että Mikkelin kaupunki on maksanut kehitysyhtiönsä Miksein kautta Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT:n professori Mika Sillanpäälle lisäpalkkaa vuosien ajan.

Toiminnan lainmukaisuuden varmistamiseksi Mikkelin kaupunki ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy aloittavat asiasta sisäisen tarkastuksen, jonka toteuttaa ulkopuolinen tilintarkastusyhteisö.

Mikkelin kaupungin tiedotteen ovat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Timo Halonen ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja Juha Kauppinen. Tiedotteessa kerrotaan kaupungin rahoittaneen professuurihankkeita vuodesta 2002 alkaen. Rahoituksen järjestämistapa on vaihtunut useasti vuosien saatossa. Viimeisin muutos sopimuksiin tehtiin vuonna 2014.

Tiedotteen mukaan professori Sillanpää on edistänyt aktiivisesti alansa kehitystoimintaa Mikkelin teknologiakeskus Miktech Oy:n eli nykyisen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa tekemänsä sopimuksen mukaisesti. Mikkeli on yhteistyössä Sillanpään kanssa pyrkinyt kaupallistamaan tutkimustuloksia ja hankkimaan uusia yrityskumppanuuksia Mikkeliin.

Oikeudessa kesken olevan riita-asian vuoksi sopimuksen yksityiskohtia ei voida tässä vaiheessa avata.

Tiedotteen mukaan viime vuoden loppuun jatkunut professuurisopimus ei määritellyt yksityiskohtaisesti konsulttityön sisältöä, sillä kulloinenkin tarve muuttui nopeasti. Koska sopimuksen toteuttamisessa epäillään olevan epäselvyyksiä, toiminnasta tehdään selvitys ulkopuolisin voimin.

Lue seuraavaksi