1. yle.fi
  2. Uutiset

Tripadvisoriin kirjoitettu hotelliarvostelu johti vaikeuksiin Thaimaassa – yhdysvaltalaismiestä uhkaa jopa kahden vuoden vankeus

Thaimaan ankarat kunnianloukkauslait voivat viedä turistin pahoihin ongelmiin.

Thaimaa
Maisema Koh Changilla.
Koh Changilla lomaillut yhdysvaltalaismies ei ollut tyytyväinen saamaansa palveluun. Kuvituskuva. Kuva on otettu Koh Changilla tammikuussa 2019.Stefan M Prager / AOP

Hotellin henkilökuntaa arvostelevan tekstin Tripadvisor-nettisivustolle kirjoittanut yhdysvaltalaismies on joutunut vaikeuksiin Thaimaassa.

Poliisi pidätti miehen sen jälkeen, kun arvostelun kohteeksi joutuneen hotellin omistaja oli tehnyt hänestä ilmoituksen. Mies on päästetty takuita vastaan vapaaksi odottamaan asian tutkinnan etenemistä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan jupakka sai alkunsa, kun Thaimaassa työskentelevä mies lomaili Koh Changin saarella sijaitsevassa Sea View Resortissa.

Hän ei ollut tyytyväinen saamaansa palveluun, ja julkaisi heinäkuussa kriittisen arvion hotellista Tripadvisorissa. Kyseisellä sivustolla kuka tahansa voi julkaista arvionsa esimerkiksi käyttämästään hotellista muiden ihmisten nähtäväksi.

Arviossaan mies kuvaili henkilökuntaa epäystävälliseksi ja sanoi näiden vaikuttavan siltä kuin he eivät haluaisi asiakkaita. Hotellin omistaja katsoi miehen vahingoittaneen hotellin mainetta ja hän otti yhteyttä poliisiin.

Omistajan mukaan yhdysvaltalaismies oli myös nahistellut henkilökunnan kanssa alkoholin hinnasta.

Thaimaassa rangaistukset kunnianloukkauksesta ovat ankarat, joten yhdysvaltalaismiestä voi nyt odottaa pahimmillaan jopa kahden vuoden vankilatuomio. Lisäksi hän voi joutua maksamaan yli 5 000 euroa.

Lue myös:

Käytätkö Tripadvisoria tai Bookingia lomakohteen valintaan? Tarvitset näitä lukuohjeita välttääksesi asiakasarvioiden hämäykset

Kriittinen nettiarvostelu voi käydä kalliiksi – yhdysvaltalaishotelli lähetti asiakkaalle 350 dollarin lisälaskun

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi